Kar festivalinde doyasıya eğlence

MUŞ'ta Kent Konseyi Gençlik Meclisi ile Turizm ve Kültür Evi Gençlik Derneği'nin ortaklaşa bu yıl ilkini düzenlediği 'Uluslararası Muş Kar Festivali'ne katılanlar, karda eğlenmenin keyfini çıkardı.

Kar festivalinde doyasıya eğlence

Güzeltepe Kayak Merkezi'nde geçen hafta sonu yapılan festivale, ilgi büyük ilgi oldu. Uluslararası Kar Festivali'ne Vali Vekili Ercan Öter, Belediye Başkanı Feyat Asya (AK), İl Özel İdare Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, Sağlık İl Müdürü Serdal Türkoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, Şube Müdürü Hamdullah Kardaş ve Gençlik Merkezi Müdürü Murat Karataş ile çok sayıda vatandaş katıldı. Voleybol, güreş, kayak, halat çekme yarışmalarının yapıldığı festivalde, canlı müzik eşliğinde halaylar çekildi. Kar yağışına rağmen keyifli geçen festivalde gençler doyasıya eğlendi.

KAR FETİVALİ

Kar Festivalinde halat çekme yarışmasında katılan Vali Vekili Ercan Öter, festivalin dolu dolu geçtiğini belirtti. Vali Seddar Yavuz'un girişimleriyle Güzeltepe Kayak Merkezi'nin turistik bir yere çevirmek istediklerine dikkati çeken Ercan Öter, "Muş, Türkiye'de karın en çok yağdığı yerleşim alanı. Yağan karı ticari olarak değerlendirmek ve festivale çevirmek lazım. Muş'ta çok kapasiteli olmayan bir kayak merkezi var. Burayı valimizin projeleri ile daha büyük ve daha modern kayak merkezine çevirmek istiyoruz" diye konuştu.

HUZUR VE BARIŞ

Festivale katılımın yoğunluğundan mutlu olduklarını bildiren Belediye Başkanı Feyat Asya, konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları verdi. Kış festivalini uluslararası düzeye ulaştırmayı hedeflediklerini anlatan Feyat Asya, Muş'ta huzur, barış ve güzelliğin egemen olmasını hedeflediklerini belirtti. Yaşama sevincini toplumun her kesimine yaymak istediklerine vurgu yapan Asya, gençlerle birlikte festivalde mutlu olduklarını söyledi. 

Çeşitli yarışmalar ve yemek ikramının olduğu festivalin çok kapsamlı geçtiğini ifade eden vatandaşlardan Ferhat Olcay, "Muş'ta ilk defa uluslararası kar festivali düzenlendi. Çok güzel bir sosyal aktivite odu. Eğleniyoruz. Güreş, kayak ve kızak yarışı, müzik eşliğinde güzel eğlendik" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz