Kar yağışı Ankara'nın ilçelerinde etkili oldu

Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava ile birlikte hava sıcaklığı hissedilir derecede düşerken, bugün lapa lapa yağan kar,Ankara'da kısa süre sonra kesildi.Yüksek kesimlerle birlikte araçların üzeri beyaz örtü ile kaplanırken bazı karayolları da trafiğe kapandı.

Kar yağışı Ankara'nın ilçelerinde etkili oldu
Kar yağışı, Ankara ile birlikte kısa süre ilçelerini de etkisi altına aldı. Ankara'nın Kazan İlçesi'nde saat 11.00'de başlayan ve etkisini bir anda arttıran kar yağışı, yaklaşık 2 saat sürdü. Her taraf beyaz örtüyle kaplanırken, çiçek açan bazı ağaçlar ve kuşlaryağışından olumsuz etkilendi. Okula gitmek için evden çıkan öğrenciler okul yolunda arkadaşlarıyla kartopu oynadı. Nisan ayında kar yağışına pek alışık olmayan Kazanlılar beyaz tablodan memnun kaldı.
Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde Nisan ayında yağan kar ilçe sakinlerinişaşırttı. Sabah saatlerinde yağmurla karışık yağmaya başlayan kar, öğle saatlerinde etkisini artırarak lapa lapa yağmaya başladı. Kar yağışını görenler Ankara'da Nisan aylarında kar yağışının kendilerini şaşırttıklarını belirtti. Kar yağışı 1 saat yağdıktan sonra etkisini kaybetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz