Karşıyaka'da liseli Belgin Elmalı'nın internetten sipariş ettiği yasaklı zayıflama çayından kalp krizi geçirerek öldüğü iddiaları kesinleşti

Zayıflamak uğruna canından olan gencecik bir yürekti o. Belgin Elmalı isimli lise öğrencisi genç kız, internetten aldığızayıflama hapının mı kurbanı oldu? İnternetten aldığı zayıflama hapını içtikten bir süre sonra fenalaşan Belgin Elmlı kurtarılamayarak öldü! Naime Tömek Adalet Meslek Lisesi öğrencisi Belgin Elmalı Belgin Elmalı öldü son dakika! Zayıflama hapının vücudu etkileyerek kalbi tetiklediği yönünde duran uzmanlar

 Karşıyaka'da liseli Belgin Elmalı'nın internetten sipariş ettiği yasaklı zayıflama çayından kalp krizi geçirerek öldüğü iddiaları kesinleşti

Zayıflamak uğruna canından olan gencecik bir yürekti o. Belgin Elmalı isimli lise öğrencisi genç kız, internetten aldığızayıflama hapının mı kurbanı oldu? İnternetten aldığı zayıflama hapını içtikten bir süre sonra fenalaşan Belgin Elmlı kurtarılamayarak öldü! Belgin Elmalı öldü son dakika! Zayıflama hapının vücudu etkileyerek kalbi tetiklediği yönünde duran uzmanlar Belgin Elamlı'nın kesim ölüm sebebinin otopsi raporundan sonra açıklanacağını söyledi

Naime Tömek Adalet Meslek Lisesi öğrencisi Belgin Elmalı, iddiaya göre dün öğle saatlerinde, internetten sipariş vererek aldığı zayıflama hapını içtikten bir süre sonra, Dedebaşı Mahallesi 6149 Sokak’taki evlerinde fenalaştı. Belgin Elmalı’nın fenalaştığını gören yakınları ambulans çağırdı. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından Elmalı, KarşıyakaDevlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan Belgin Elmalı, doktorların çabalarına rağmen kurtarılamadı.

ÖLÜMÜ YASA BOĞDU

İnternetten aldığı zayıflama hapını içtikten sonra fenalaştığı öne sürülen Belgin Elmalı’nın cenazesi, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi amacıyla otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi. Elmalı’nın ölümüyle, yakınları ve okul arkadaşları büyük üzüntü yaşadı. Arkadaşları, sosyal paylaşım sitesi üzerinden de üzüntülerini dile getirdi. Polis, Belgin Elmalı’nın ölümüyle ilgili soruşturma başlattı.

Karşıyaka, İzmir'in bir ilçesi. İzmir Körfezi'nin kuzey kıyısında yer alır. Yamanlar Dağı'nın eteği ile deniz arasında kalan kısımda şehir dokusu ile büyük ölçüde bütünleşmiş bir ilçedir. Yamanlar ve Sancaklı adlı bağlı iki köyü bulunmaktadır.

İlçenin güneyinde Bornova, doğusunda Bayraklı, batısında Çiğli, kuzeyinde Menemen ilçeleri yer almaktadır.

Karşıyaka, 1865 yılında İzmir-Menemen demiryolunun hizmete girmesiyle yerleşime açılmış ve özellikle 1874 sonrasında İzmir merkez (Konak) ile vapur seferlerinin başlatılmasıyla gelişmiş bir yerleşim yeridir.

Karşıyaka, körfezin kuzeyinde yaklaşık 84 km'lik bir alana yerleşmiştir. Rakımı 1-700 metre arasında değişir. İlçe nüfusu 2013 yılı itibariyle 325.717 kişidir.

Karşıyaka, burada vefat eden Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın adıyla anılan ve söz konusu tarihlerde Atatürk'ün eşi Latife Hanım'ın ailesi Uşşakizadelere ait olan ve yakın geçmişte bir anı evi olarak restore edilmiş köşk ve bunun dışında İzmir Levanten köşkleri tanımına giren birkaç tarihi yapı ile tanınır.

Yerleşim alanı İzmir şehir merkezinin karşısında bulunması sebebiyle Karşıyaka adını almıştır. 19. yüzyıl Batı kaynaklarında "Kordelio" adı altında anılmıştır. Batılı Kordelyo ismini önceleri Haçlı Seferleri komutanı İngiltere Kralı Aslan Yürekli Richard (o dönemde İngiltere'nin geçerli dili olan Fransızca'da "Richard Coeur de Lion") ile bağlantılandırmışlar ise de, buralara hiç gelmemiş olan kralın Kordelyo ismi ile ilişkisi olabileceği tezi daha 19. yüzyıl kaynaklarında reddedilmiştir. 13. yüzyıl Bizans kaynaklarında bölgede yer alan ve yeri tam olarak tespit edilemeyen "Kordeleon" adlı bir yerleşimin bahsi geçmektedir ve ismin kökeninin bu tarihlerden de geriye götürülebileceği savunulmuştur.

Buna göre Kordelyo'nun öz bir Anadolu ismi olabileceği söz konusu edilmekte ve etimolojik olarak Gordion, Gördes, Kardakçı Dağı, Kardamyla gibi benzer Anadolu isimleri ile bağı bulunabileceği öne sürülmüştür.[3]. Sanskritçe'deki "grha-", Slav dillerindeki"grad", Latince'deki "hortus" ve Almanca/İngilizce'deki "garden" kelimeleri ile bağlantılı olarak, "herhangi bir amaçla tecrit edilmiş yer, kesik, kale, bahçe" gibi anlamlar taşıyabilen Hititçe/ Luvice'deki "gurta" [4] kelimesi ile Pelasgların/Luvilerin/Lidyalılarındillerinde "geçit, boğaz, vadi" anlamına gelen "ela" bileşmesi ve sonradan eski antik Yunanca ve çağdaş Yunanca'da yer isimlerinin sonuna gelen -ieon, -eio son ekinin aktarılmasıyla oluşturulduğu öne sürülmüştür.

 

Kaynak: Diyarbakır Söz