Görüş Bildir

Kartal'da minibüsçü protestosu

Harem-Gebze arasında çalışan şoförler, güzergahlarına metro yapılmasının ardından hatlarında iyileştirilme yapılması için eylem yaptı.

Kartal'da minibüsçü protestosu

Harem-Gebze arasında çalışan minibüs şoförleri, güzergahlarına metro yapılmasının ardından hatlarında iyileştirilme yapılması için eylem yaptı.
Üzerinde 'sorun değil çözüm istiyoruz' yazılı pankart ve afiş taşıyan grup İBB ek binasına yürüdü. 'Tarafsız UKOME istiyoruz' şeklinde slogan atan minibüsçüler adına konuşan Ramiz Yılmaz, metroya karşı olmadıklarını kendilerine çözüm üretilmemesine karşı olduklarını söyledi. Yılmaz, “İstanbul ulaşımla birçok görüşmeler yaptık. Bizim 54 arabamız yıllardır çalışmıyor. Hattımız üzerine birde metro kuruldu. Metroya karşı değiliz, bizim için çözüm üretilmemesine karşıyız. Kocaeli ile İstanbul arasında toplu taşıma yapıyoruz. Yasa gereği ilden ile taşımacılık yasak olduğu için seçimden sonra Gebze'ye Kocaeli'ne girmemiz yasaklanacak. Bu esnaf ne olacağını bilemiyor" dedi.
Kendilerinin birçok proje üreterek öneri sunduklarını kaydeden Yılmaz, “Fakat ulaşımdan hiçbir cevap alamadık. Gebze-Harem hattında hiçbir çalışma yapılmadı. Tepkimiz bunadır. Metrodan dolayı mağdur olan hatlara iyileştirme yapılacaksa bizim hattımız için de yapılsın. Bu kadar insanın ekmeği, geleceği, her şeyi sadece birkaç kişinin 2 dudağı arasında olmamalıdır. Yetkililerden sorunumuza çözüm bulmasını istiyoruz" diye konuştu.
Minibüsçüler slogan atarak olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi