Görüş Bildir

Kartepe yolunda kar yağışı nedeniyle araçlar yolda kaldı

Kocaeli'nin Kartepe İlçesi'nde dün başlayan ve gece yarısından itibaren devam eden tipiye dönüşen kar yağışı nedeniyle otel ve kayak merkezinin bulunduğu bölgeye zincirsiz çıkmaya çok sayıda araç yolda kaldı.Otel bölgesindeki kar kalınlığı da öğlen saatlerinde yarım metrenin üzerine çıktı.

Kartepe yolunda kar yağışı nedeniyle araçlar yolda kaldı

Kartepe'de geçen Nisan ayı ortalarına yaklaşılmasına rağmen kar kalınlığı yarım metreyi geçti. En fazla yaşğışı bu yıl alan Kartepe'de1850 metre rakımlı zirveye yakın noktada bulunan bulunan otel ve kayak merkezine bugün birçok araç sürücüsü zincirsiz ve kar lastiği takmadan çıkmak istedi. Ancak kayan araçclar yolda kaldı. Halen yüksek noktalarda tipi halinde yağış devam ederken, bu araçlar iş makinalarıkenara alındı.

Minibüsü ile Kartepe otel bölgesine Arap turist götürdüğünü söyleyen Hüseyin Deliveli, şöyle dedi:

"Minibüs yoğun kar yağışı nedeniyle yolda kaymaya başladı. El frenini çekip durmak istememe rağmen araç geriye doğru kaydı. Ne yapacağımızı şaşırdık. İş makineleri bekliyoruz ki yolu açsınlar biz de geriye dönelim."

Minibüsün yanı sıra aynı bölgedeyolda kalmış çok sayıda araç bulunuyor.Otel yetkilileri kayak merkezine gelmek isteyenlerin kesinlikle kar lastiği ve zincirsizçıkmamaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi