Görüş Bildir

Kayınvalidesini tecavüz edip öldüren damada ağırlaştırılmış ömürboyu

48 yaşındaki kayınvalidesi Saadet İnal'a tecavüz ettikten sonra öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Lütfü Arslan'a ömür boyu hapis cezası verildi.

Kayınvalidesini tecavüz edip öldüren damada ağırlaştırılmış ömürboyu
Olay, geçen yıl 27 Mayıs'ta Çorum'un Osmancık İlçesi'ne bağlı İncesu Köyü'nde meydana geldi. Yalnız yaşayan 3 çocuk annesi Saadet İnal, kendisinden uzun süre haber alamayan komşuları tarafından evinde ölü bulundu. İhbar üzerine eve gelen jandarma, inceleme yaptı. Boğazında morluk ve başında kan izleri bulunan İnal'ın öldürüldüğünü tespit eden ekipler, son görüştüğü kişi olduğunu belirlediği damadı Lütfü Arslan'ı ve yanında bulunan arkadaşı 30 yaşındaki K.D.'yi gözaltına aldı. Yapılan incelemelerde Saadet İnal'ın cinsel saldırıya da uğradığı tespit edildi. Sorgulamasında suçlamaları kabul etmeyen ve adliyeye sevk edilen Lütfü Arslan çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Arkadaşı K.D. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Saadet İnal'ın öldürülmesiyle ilgili tutuklu yargılanan damat bugün karar duruşmasına çıktı.

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

Çorum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve duruşmada ifade veren Lütfü Arslan suçlamaları kabul etmeyerek, "Taktir yüce mahkemenindir. Mahkemenin yüce adaletine güveniyorum" dedi. Mahkeme heyeti sanığa 'Tasarlayarak kasten adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmışömürboyu, konut dokunulmazlığını ihlal ve cinsel saldırı suçlarından da 16 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi