Kayıp Hollandalı kadın Datça'da bulundu

Türkiye'de kaybolduğu iddiasıyla çocukları tarafından, Hollanda televizyon kanallarında, kayıp olarak aranan 64 yaşındaki Maria Christina Hubertina, Muğla'nın Datça İlçesi'nde bulundu.

Kayıp Hollandalı kadın Datça'da bulundu
Hollanda Konsolosluğu'nun başvurusu üzerine harekete geçen Datça İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kısa sürede kayıp kadına ulaştı. Maria Christina Hubertina'nın 13 yıldır Datça'da yaşadığı ortaya çıktı. Datça İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ulaşan kayıp bilgisi üzerine, Yabancılar şubesi ekipleri kayıp kadını arama çalışmalarına başladı. Polis, bir saat gibi kısa bir sürede kayıp olduğu belirtilen Hubertina'nın Datça'da yaşadığını tespit etti. Datçalı bir işadamının evinde yaşlı annesine hasta bakıcılığı yaptığı belirlenen 64 yaşındaki Maria Christina Hubertina, akşam saatlerinde bulunarak Datça İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.
Datça'da ikamet izni olmadan kaldığı belirlenen Hubertina, emniyette basın mensuplarının sorularını yanıtlarken 13 yıldır çocuklarını aramadığını söyledi. Biri kız iki çocuğunun olduğunu belirten Hubertina, "Çocuklarımı çok seviyorum. Onları ben dünyaya getirdim. Ancak aramızda problem olduğu için onları aramadım" dedi.
Hollanda'da kayıp olarak arandığından haberi olmadığını ifade eden Hubertina, "Polisler beni bulunca olaydan haberim oldu. Çocuklarımın beni aradıklarını daha yeni öğrendim. Kendilerini henüz arayıp bilgi vermedim" dedi.
Türkiye'de vizesiz çalışmak ve ikametsiz oturmak suçlarından hakında işlem yapılan Maria Christina Hubertina, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Hollanda'ya gönderilmek üzere Muğla Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne teslim edileceği öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz