‘Kayyımlar belediyeleri rant alanına dönüştürdü’

Yerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Demir, kayyımların belediyeleri rant alanına dönüştürdüğünü belirterek, kayyımın belediyenin hizmet alanına girmeyen işler yaptığını söyledi.

‘Kayyımlar belediyeleri rant alanına dönüştürdü’

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Örgütü, belediye kayyım atanmasının birinci yıldönümünde gazetecilerle bir araya geldi. Kentte bulunan bir kafede gerçekleştirilen buluşmaya, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Batman Milletvekilli Necdet İpekyüz, görevden alınarak yerlerine kayyım atanan Belediye Eşbaşkanları Songül Korkmaz ve Mehmet Demir, HDP İl Eşbaşkanları Ömer Kulpu ve Fatma Abay katıldı. Toplantıda konuşan HDP’li Necdet İpekyüz, hükümetin hedefinde olan halkçı belediyecilik anlayışının uzun bir süredir kayyım ile sindirilmeye çalışıldığını belirterek, kayyım atamalarının halkın iradesini karşısında sürekli yenilgiye uğradığını söyledi.

‘EŞBAŞKANLIK MOR ÇİZGİMİZDİR’

Eşbaşkan Songül Korkmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seçim öncesi kayyım tehditlerini hatırlatarak, halkçı belediyecilik anlayışına tahammülü olmayanların irade gaspına başvurduklarını ifade etti. Kayyım atanmasıyla ilk işin Kürtçe ve kadın kurumlarına dönük saldırı olduğunu kaydeden Korkmaz, eşbaşkanlığın mor çizgileri olduğunu ve asla vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

BORÇLAR

Eşbaşkan Mehmet Demir ise kayyımın borç miktarını sürekli değiştirdiğine dikkat çekerek, “Kayyım gelir gelmez, borcun 371 milyon TL olduğunu söyledi. Daha sonra 375 Milyon TL diye açıklandı. Son yapılan açıklamada ise 414 milyon olduğu belirtildi. Bu açıklamalar ile ne yapmaya çalışıyorlar. Bir şeylerin üstünü örtmeye mi çalışıyorlar?” diye sordu.  

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler