Görüş Bildir

Kazada sıkışan TIR sürücüsüne kaymakam 50 dakika destek verdi

Ardahan'dan Posof İlçesi yakınlarındaki Gürcistan'a açılan Türkgözü Sınır Kapısına gitmek için yola çıkan Selahattin Ceylan yönetimindeki TIR, 'ölüm virajı'nda şarampole yuvarlandı. Kazayı görüp AFAD ekiplerine haber veren Kaymakam Ufuk Özben Alibeyoğlu kurtarma ekipleri gelinceye kadar TIR'da sıkışan sürücüye 50 dakika moral desteği verdi.

Kazada sıkışan TIR sürücüsüne kaymakam 50 dakika destek verdi
Trafik kazası bugün saat 09.00'da Türkgözü Sınır Kapısına 3 kilometre uzaklıkta bulunan ve 'ölüm virajı' olarak adlandırılan su depoları mevkisinde meydana geldi. Viraja sert girdiği öne sürülen yaşındaki Selahattin Ceylan yönetimindeki 34 TZ 7485 plakalı TIR, kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. Kazaylı, bu sırada Gümrük'ten dönen Posof Kaymakamı Ufuk Özben Alibeyoğlu gördü ve AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetim) ile jandarmaya haber verdi. Kaymakam Alibeyoğlu, makam otomobilinden inerek devrilen TIR'ın yanına gitti ve direksiyon başında sıkışan sürücü Selahattin Ceylan ile iletişim kurdu. Kaymakam Alibeyoğlu, sürücünün bilincini açık tutmak için sürekli sohbet ederek "AFAD ekipleri birazdan gelecek. Sakin ol ve kıpırdama. Biz müdahale edersek yanlış birşey yapabiliriz. Birazdan kurtarılacaksın" diye teselli etti.
KURTARILMASINA DA NEZARET ETTİ
Ardahan merkezden 90 kilometre uzaklıktaki kaza yerine 50 dakikada gelen AFAD ekipleri, Kaymakam Alibeyoğlu ile birlikte kurtarılmayı bekleyen sürücüyü kurtardı. TIR'ın kapısı kesilerek sürücü Ceylan sıkıştığı yerden çıkarıldı ve ambulansla Posof Entegre Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaklaşık 45 dakika da sürücünün kurtarılmasını bekleyen Kaymakam Ufuk Özben Alibeyoğlu, yaralının götürülmesinin ardından kaza yerinden ayrıldı. Ceylan tedavi altına alınırken kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi