Kepsut Balıkesir'de cenazeyi defnetmeye gidiyorlardı! Kepsut yolundaki trafik kazasında öldüler!

Balıkesir Kepsut'ta çok feci bir kaza haberi duyuldu. Babasının cenazesini Balıkesir Devlet hastanesinden alan adam, cenazeyi defn alanına götürmek üzere yola çıktı. Balıkesir'de cenaze nakil aracı ile kum yüklü bir kamyon feci şekilde kafa kafaya çarpıştı. Kazanın sebebinin de hatalı sollama olduğu öğrenildi. Cenaze defin işlemi için cenaze ile birlikte yola çıkan Bozkır ailesinden 4 kişi öldü, 1 kişi de ağır yaralandı.

Kepsut Balıkesir'de cenazeyi defnetmeye gidiyorlardı! Kepsut yolundaki trafik kazasında öldüler!

Balıkesir Kepsut'ta çok feci bir kaza haberi duyuldu. Babasının cenazesini Balıkesir Devlet hastanesinden alan adam, cenazeyi defn alanına götürmek üzere yola çıktı. Balıkesir'de cenaze nakil aracı ile kum yüklü bir kamyon feci şekilde kafa kafaya çarpıştı. Kazanın sebebinin de hatalı sollama olduğu öğrenildi. Cenaze defin işlemi için cenaze ile birlikte yola çıkan Bozkır ailesinden 4 kişi  öldü, 1 kişi de ağır yaralandı.

Muharrem Ö. yönetimindeki 10 R 2923 plakalı kum yüklü kamyon, Kepsut yolu Çınarlıdere Mezarlığı mevkisinde, Yakup Sarp idaresindeki 10 F 4920 plakalı cenaze taşıyan kamyonetle çarpıştı. Şarampole yuvarlanan kamyonette bulunan aynı aileden Aslı, Fatma, Musa Bozkır ile sürücü Yakup Sarp olay yerinde, Tahsin Zeybek ve Ayşe Bozkır da kaldırıldıkları Balıkesir Devlet Hastanesinde yaşamını yitirdi.

Kazada yaralanan kamyon sürücüsü Muharrem Ö'nün tedavisinin Balıkesir Devlet Hastanesinde sürdürüldüğü bildirildi.Bu arada kamyonetle Kepsut'a bağlı Dalköy'e götürülmek istenen Mustafa Bozkır'ın cenazesinin de kazanın ardından BalıkesirDevlet Hastanesi morguna kaldırıldığı öğrenildi.

Balıkesir, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık on yedinci şehri. Marmara Bölgesi'nin Güney Marmara Bölümü'nde, topraklarının bir kısmı ise Ege Bölgesi'nde yer alan ilin hem Marmara hem de Ege Denizi'ne kıyısı bulunur. Türkiye genelinde ise iki deniz ile komşu olan sadece 6 il vardır. İl, Kuzeybatı Anadolu'da bulunmaktadır. Doğusunda Bursa ve Kütahya illeri, güneyinde Manisave İzmir illeri ve batısında Çanakkale ili vardır. Ayvalık ilçesinden de Yunanistan'ın Midilli Adası'na komşudur.Büyükşehir statüsünde olan Balıkesir ili, 20 ilçeden oluşmaktadır. Yüzölçümü bakımından en büyük 13. il, 2014 nüfus sayımına göre de 1.189.057 kişiyle Türkiye'nin en kalabalık 17. ilidir.

Tarihte genellikle Misya ve Karesi adlarıyla bilinen Balıkesir yöresi, zamanla Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu, Karesi Beyliği ve Osmanlı egemenliğinde kalmıştır. Temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olup bamya, börülce, kavun, zeytin, zeytinyağı, kelle peyniri gibi zirai ürünleri ile ayrıca daha çok yerli turizmde öne çıkan sahil kasabalarıyla meşhurdur. Yağcıbedir halısı, kolonyası, kaymaklısı, kozak üzümü, ayvalık tostu, saçaklı mantısı ve höşmerimi diğer bilinen yöresel ürünleridir.

Türk Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın ilk jet üssü olan 9. Ana Jet Üs Komutanlığı ile 6. Ana Jet Üs Komutanlığı Balıkesir'de bulunmaktadır.

Balıkesir, adını günümüzde ikiye ayrılan eski merkez ilçesinden almaktadır. İlin eski adı Karesi olup 24 Ekim 1926 tarih ve 4248 sayılı Kararname ile Balıkesir olmuştur. Balıkesirkelimesinin kökenine dair çeşitli rivayetler mevcuttur. Roma İmparatoru Hadrianus, Balıkesir şehri çevresinde sahip olduğu bir bölgede avcılık yaptığı için Adriyanutere lakabını almıştır. Ardından yine burada bir şato yaptırmıştır. Bu şatonun adı Paleo Kastro olarak bilinmektedir. Balıkesir adının bu kelimeden geldiği düşünülmektedirPaleo Kastro 'nun anlamı ise Eski Hisar 'dır Bazı kaynaklar Balıkesir kelimesinin Balak Hisar veya Balık Hisar kelimelerinden geldiğini söylemektedir. Eski Türkçede balık kelimesi şehir anlamına geldiği için Balık Hisar kelimesinin anlamı Hisar Şehri 'dir. Fakat Balıkesir il merkezinde hisar veya harabe yoktur. Ayrıca Balıkesir şehrinde Hisariçi Mahallesi bulunmaktadır. Bir rivayete göre bölgeye akın yapan Pers hükümdarı Balı-Kisra'dan gelmektedir. Bazı kaynaklara göre ise balı çok, güzel anlamına gelen Bal-ı Kesr kelimesinden türediği belirtilmektedir.Yeni ortaya atılan bir teze göre ise, Bağıkesir 'den geldiğine yöneliktir. Zira 17. yüzyıla değin şehir merkezinde en önemli tarım faaliyetinin bağcılık olduğu Balıkesir kadı sicilleri ve tereke kayıtlarından doğrulanmaktadır.

Balıkesir genelindeki pek çok höyük, mağara ve düz yerleşim yerlerinde yapılan araştırmalarda bu topraklara MÖ 8000-3000 yılları arası yerleşildiği ortaya çıkmıştır.Havran'a 8 km. mesafedeki İnboğazı mağaralarında Paleolitik, Neolitik ve Kalkolitik devirlerinden kalma kalıntılar bulunmuştur. Babaköy (Başpınar) kazılarında, Yortan mezarlığında, Ayvalık Dikili yolu üzerindeki Kaymak Tepe'de Bakır Çağı'na ait kalıntılar ve yerleşim yerleri bulunmuştur.Bu bölgede ilk defa adı geçen şehir Agiros (Achiraus)'dur.Anadolu Selçuklu Devleti'nin yıkılmasından sonra bölgede Karesi Beyliği kurulmuş, ardından bölge Osmanlı Devleti'nin eline geçmiştir.[

Kaynak: Diyarbakır Söz