Keyfiyet odaklı trafik cezası!

Son günlerde denetim adı altında trafik ekiplerinin bir çok araca ve sürücüye “gözün üstünde kaşın var” dercesine uyguladığı cezalar isyan ettirdi. Şirkete ait çok amaçlı otomobille, içerisindeki fabrika çalışanları, “ticari yolcuymuş” gibi cezaya tabi tutulmasına yönelik keyfiyet, yargıya taşındı.

Keyfiyet odaklı trafik cezası!

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin son günlerde, denetim adı altında başlattığı uygulamalar “gözün üstünde kaşın var” keyfiyetine dönüştü. Bir çok işletmeci ve sürücü, özel otomobillerine “ticari yolcu taşıyorsun” muamelesi uygulanarak ceza ve trafikten men cezasının uygulanmasına veryansın etti. Trafik ekiplerinin, para ve trafikten men cezaları peş peşe yargıya taşınmaya başlandı. İşletmeler sigortalı personellerinin içerisinde bulunduğu çok amaçlı otomobillere bile, “ticari yolcu taşıyorsun” diyerek kesilen 9 bin lira trafik para cezası ile aracın iki ay süreyle trafikten men edilmesinin, hiçbir hukuki dayanağının olmadığını belirterek, hukuk dışı uygulamaya dur denilmesini istedi.

CEZALAR FİRMALARI ETKİLİYOR

Kent trafiğinin her geçen gün daha da kangrenleşerek, ulaşımın büyük sorun olduğu Diyarbakır’da sürücülerin ve işletmelerin çilesi bitmek bilmiyor. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin bir süredir, Diyarbakır Öğrenci ve Personel Taşıma Birliklerinin istekleri doğrultusunda denetim adı altında gerçekleştiği uygulama, kent trafiğini rahatlatmak bir yana daha da içinden çıkılmaz bir hal almasına sebep oldu. Uygulamaları en çok özel işletme sahiplerini etkilemeye başladı.  Firmalara ait araçlara ceza kesilmesi nedeniyle lojistik işleri adeta durma noktasına geldi.

OSB’DEKİ FİRMALARDAN TEPKİLER

Özellikle, Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleriyle işbirliği içerisinde Trafik Denetleme Şubesi Ekipleri’nin, Organize Sanayi Bölgesi güzergahı üzerinde pusu kurarak başlattıkları denetimler esnasındaki keyfi tutumları, “gözün üstünde kaşın var” anlayışına döndü. OSB ve güzergahında seyreden araçların ekseriyetine “ticari yolcu taşıyorsunuz” muamelesinde bulunulurken, yapılan itirazlar, ruhsattaki belgeler dahi dikkate alınmadan, para cezası ile araçların iki ay süreyle trafikten men edilmesi, keyfiyetin de ötesine geçtiği ifade ediliyor.

OTOMOBİLDE FİRMA ÇALIŞANLARI VARDI

İddiaya göre, Trafik Denetleme ile Zabıta Ekiplerinin, Öğrenci ve Personel Taşıma Birliği’nin istekleri doğrultusunda, üye sayısını artırmak adına gerçekleştirdikleri “ısmarlama” denetimler esnasında kesilen keyfi cezalar peş peşe yargıya taşınıyor. Önceki gün denetimler esnasında bir işletmeye ait otomobil, trafik ekiplerince durdurularak, ticari yolcu taşıdığı gerekçesiyle bağlanarak, otoparka çekilmesi, keyfi uygulamanın boyutunu kent gündemine taşıdı.

Firmada çalışan sigortalı personellerin seyahat ettiği “çok amaçlı” 06 FC 7271 plakalı Murat Toprak’ın kullandığı otomobille ilgili Trafik ekipleri, araç için 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun  Ek-2/3-a bendinde yer alan “Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Belediye Kanunu kapsamında ilgili belediyeden çalışma izni/ruhsatı almadan belediye sınırları dâhilinde yolcu taşımak, yasaktır” hükmünü gerekçe göstererek, 9 bin lira trafik cezası ile aracın iki ay trafikten men edilmesini işlemini uyguladı.

SÜRÜCÜYÜ VE BELGELERİ DİNLEMEDİ

Trafik ekiplerinin tavır ve hareketlerindeki keyfiyet “pes” dedirtirken, tepki gösteren ve konuyu yargıya taşıyacağını söyleyen Sürücü Toprak, yaşadıklarını şöyle anlattı.

“Trafik polislerine, aracın ruhsatını gösterdim, bakın “çok amaçlı” otomobil yazıyor ve kaldı ki, ben ticari yolcu taşımıyorum. Araçta, 5-6 kişi var. Ve bunlar, aracın kayıtlı olduğu şirkete çalışan personel ve idareciler. Personel servis aracı da değil. Gördüğünüz siyah, özel amaclı bir araç. Şirketin yetkilileri, bu araca binmeyecekse hangi araca binecek. Şirketin faaliyetlerinde turizm yazıyor diye, her araca, her otomobile sizin bu uygulamanızla, “ticari araç ve ticari yolcu taşıyor” belgesi mi alması lazım?. Yapmayın, insanların ekmeğiyle oynuyorsunuz, bu hukuki değil, keyfi. Hiçbir yasada yeri yok. Ben 9 bin lira trafik cezasını nasıl ödeyeceğim. Benim iki maaşım o kadar etmiyor. Araç iki ay trafikten men edilecek. Şirketin faaliyetlerinin aksamasına, maddi ve manevi kaybına yol açacak. Siz yanlış yapıyorsunuz, hatalı işlemde bulunuyorsunuz. Bizim Diyarbakır Servis Birliklerine kayıt yaptırma veya üye olma gibi bir zorunluğumuz yok ki. Yasal değil; sizin bu yaptığınız. Şimdi mahkemeye gideceğim, dava açacağım, avukat parası, şu bu aylar sürecek. Sizin gayeniz nedir, milletle devleti karşı karşı getirmek mi?.. Bunları anlatmama rağmen, otomobilin ruhsatında da ifade edildiği gibi “çok amaclı otomobil” diyor. Dinleyen olmadı. Bilakis azarlandım, tepki gördüm. Hakkımızı yargıda arayacağız. Hem cezanın iptali hem de trafikten men edilmeye yönelik yürütmeyi durdurma kararı için.”

CEZANIN YANSIRA BİR DE OTOPARK

Skandal uygulamayı yargıya taşıyan İşletmenin Avukatı Mehmet Akbaş ise, trafik ekiplerinin uygulamasının hukuki yönün olmadığını, benzer bir çok işlemin, yargı tarafından iptal edildiğine ilişkin bir dizi emsal kararların bulunduğunu belirtirken, para ve trafikten men cezasının yansıra, aracın iki ay süreyle yediemin otoparkında kalmasının da ayrı bir maliyet içerdiğine dikkat çekti. Akbaş, “İki ay süreyle araç yedieminde tutulacak. Buranın otopark ücreti ödenecek. İki ay süresince aracın güvenliğinin yansıra yıpranması gibi sıkıntılar da söz konusudur. Bu işlemler tamamen keyfidir, mevzuatın bilinmemesidir.” dedi.

Akbaş, yürütmeyi durdurmaya yönelik açtığı davada alınan örnek kararlara dikkat çekerek, Diyarbakır 2. İdare Mahkemesinde verilen kararı bildirdi.

EMSAL KARAR; YÜRÜTMEYİ DURDURMA

Diyarbakır 2. İdare Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunun 27. maddesinin 2.fıkrasında; "Danıstay veya idari mahkemeler, idari işlemin uygulanması halinde telafisi güç veya imkânsız zararların doğması ve idari işlemin açıkça hukuka aykırı olması şartlarının birlikte gerçekleşmesi durumunda, davalı idarenin savunması alındıktan veya savunma süresi geçtikten sonra gerekçe göstererek yürütmenin durdurulmasına karar verebilirler. Uygulanmakla etkisi tükenecek olan idari işlemlerin yürütülmesi, savunma alındıktan sonra yeniden karar verilmek üzere, idarenin savunması alınmaksızın da durdurulabilir.'' hükmü gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı verdi.

HUKUKİ GEREKÇELER SORULACAK

Mahkeme ayrıca davalı konumundaki Diyarbakır Valiliği’nden dava konusu işlemlerin hukuki gerekçeleri sorularak, işlemler ile birlikte işlemlerin dayanağını teşkil eden tüm bilgi ve belgeleri (tespit tutanağı, ifade tutanağı ) içeren işlem dosyasının onaylı ve okunaklı birer örneğinin gönderilmesini ve dava konusu işlemin dayanağı diğer tüm bilgi ve belgelerin onaylı ve okunaklı bir örneğinin gönderilmesinin istedi.

MAHKEMENİN VERDİĞİ KARAR

Mahkeme kararında şu ifadelere yer verildi;

Dava konusu aracın 60 gün süre ile trafikten menine ilişkin işlemin, fiilen uygulandığı görülmekte olup, uygulanmakla etkisi tükenecek nitelik arz ettiği sonucuna varıldığından, davacının yürütmenin durdurulması isteminin, davalı idarenin birinci savunması ve ara kararı cevabı alınıp ya da savunma ve ara kararına cevap verme süresi geçip yürütmenin durdurulması istemi hakkında yeniden bir karar verilinceye kadar kabulü suretiyle, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 27/2 maddesi hükmü uyarınca teminat alınmaksızın dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulmasına, ara kararı gereklerinin yerine getirilmesinin zorunlu olduğu hususunun davalı idareye bildirilmesine, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 20. ve 27. maddesi gereğince savunma ve ara kararı süresinin otuz (30) gün olarak belirlenmesine, 17/03/2022 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler