Kıbrıs'tan kovulan Barbaros Şansal'ın cezası belli oldu

Barbaros Şansal 'B.. boğul Türkiye' videosunun ceremesini çekecek . Yılaşı akşamı Kıbrıstan kovulan Barbaros Şansal için başlatılan dava sonuçlandı. barbaros Şansal 6 ay hapis yatacak

Kıbrıs'tan kovulan Barbaros Şansal'ın cezası belli oldu

Ünlü modacı Barbaros Şansal geçtiğimiz yılbaşında yaka paça Kıbrıs'tan kovulmuş bunun sebibinin de Türkiye aleyhine yaptığı paylaşımlar olduğu açıklanmıştı. Kıbrıstan kovulduktan sonra Türkiye ye gelen  Barbaros Şansal'a hava alanında saldırı düzenlenmiş ve linç girişiminde bulunulmuştu. Konu ile alakalı soruşturma devam ederken  Barbaros Şansal'ın tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti. İtirazlar üzerine açılan dosya da  Barbaros Şansal'a hapis cezası yolu gözüktü. Barbaros Şansal'a 6 ay 20 gün hapis cezası onandı.

Alınan beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme, “Halkın bir kesimini din, mezhep farklılığına dayanarak alenen aşağılama” suçundan Barbaros Şansal’ın beraatine karar verdi. Suçlamaya konu olan videodaki söylediği sözler sebebi ile ise Şansal, “Türk Milletini ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılama” suçundan 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı.

Bu ceza da mahkeme tarafından ertelendi.

GEÇMİŞTE NE OLMUŞTU

 Barbaros Şansal'ın sosyal medyada paylaştığı hakaret içerikli çirkin paylaşımlar olay oldu. İstanbul’daki terör saldırısından sonra çektiği videoda Türkiye’nin acısı ile dalga geçen Barbaros Şansal’a sosyal medya üzerinden de tepki yağdı. Barbaros Şansal, @barbarosansalfn isimli sosyal medya hesabından yaptığı video paylaşımda Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti'nde bulunduğunu belirterek, Türkiye Cumhuriyeti'ne çirkin hakaretlerde bulundu. Sosyal medya kullanıcıları savcıları bu alçak sözler hakkında göreve davet etti.

AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Şansal tutuklanma sürecini şöyle anlattı: Kıbrıs'tan yasal olmayan bir şekilde sınır dışı edildim. Kendi uçak biletimle Türkiye'ye geldim. Uçağın kapısında güvenlik şube müdürü gözaltı kararını bana söyledi. 7-8 polisle inerken TGS adlı havalimanı çalışanları tarafından linçe maruz kaldım. Ben zaten trollerin, tetikçilerin algı yönetimiyle önce sosyal medyada başlayan olaylara karşı ifade vermeye, failleri bulmak üzere kişilik haklarımı, onurumu, iftiraları düzeltmek üzere Türkiye'ye geliyordum. Ama TGS'nin üniformalı çalışanları tarafından linçe maruz kaldım. Beni güvenlik şube müdürlüğü memuru kurtardı. Vücut bütünlüğümün korunması, yaşam hakkım büyük ihlaller gördü. Bu linçin gerçekleştiği yer herhangi bir sokak değil, burası uluslararası bir havalimanı. 60 gün boyunca tecritte ve hücredeydim. Ben talep ettim ama 3 adıma 3 adım olacağını bilmiyordum. Uluslararası havalimanında böyle bir şey yaşanıyorsa beni kimbilir hangi koğuşa koyarlar.

Kaynak: Diyarbakır Söz