Kırıkhan'da kavga: 4 yaralı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu'nun Kırıkhan İlçesi Özkızılkaya Mahallesi'ni ziyareti sonrasında çıkan kavgada 4 kişi yaralandı.

Kırıkhan'da kavga: 4 yaralı

Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, seçim çalışmaları için CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ve CHP Hatay İl Başkanı Ertuğrul Gün ile birlikte Kırıkhan'ın Özkızılkaya Mahallesi'ne gitti. Ziyaret sırasında bazı mahalle sakinlerinin, Büyükşehir Belediyesi'nin mahallelerine yeterince hizmet getirmediği yönündeki şikayette bulunması üzerine sözlü tartışma yaşandı. CHP'li grubun mahalleden ayrılmasının ardından akraba oldukları öne sürülen iki grup arasındaki tartışma yeniden alevlendi. Tartışma bir müddet sonra bıçaklı ve sopalı kavgaya dönüştü. Kavgada, 4 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Olayda bıçaklanan Vecdi Kara isimli kişi Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne, yaralanan diğer 3 kişi ise Kırıkhan Devlet Hastanesi'nde götürüldü. Kavgaya müdahale eden jandarma ekipleri, olaya karıştığı iddia edilen 3 kişiyi gözaltına aldı.
BAŞKAN SAVAŞ: OLAY BİZDEN SONRA OLMUŞ
CHP'li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, olayın ardından mahalle ziyaretleri sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Başkan Savaş yaptığı açıklamada, kendileri mahalledeyken bir sorun olmadığını kaydetti. Mahalleden ayrıldıktan 1 buçuk saat sonra, iki amca oğlunun birbirleriyle kavga ettiğini ve birinin diğerini bıçakladığını söyleyen Başkan Savaş, "Orada ölü yok. 1 tane yaralı var. Oda hastanede ve hayati bir tehlikesi yok. Bu olaydan ne benim nede partili arkadaşlarımızın bir suçu yoktur. Olay bizden 1 buçuk saat sonra olmuştur. Yani olayın bir siyasi yanı olup olmadığını bilmiyoruz" dedi. Jandarma, olayla ilgili soruşturmaya devam ediyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz