Görüş Bildir

Kızının sevgilisini öldüren babaya müebbet hapis

İzmir'in Konak İlçesi'nde, kızının erkek arkadaşı 17 yaşındaki Muhammet Nurullah İdi'yi göğsünden bıçaklayarak öldürmekten tutuklanan baba Ahmet T. ile firarda olan kardeşi İbrahim T. hakkında müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kızının sevgilisini öldüren babaya müebbet hapis

Olay, geçen 15 Haziran'da, Kadifekale semtinde meydana geldi. İnşaat işçisi Muhammet Nurullah İdi'nin gönül ilişkisi yaşadığı kız arkadaşının babası Ahmet T., durumu öğrenince konuşmak istedi. Yanında arkadaşı C.K. da bulunan Muhammet Nurullah İdi, kız arkadaşının babası Ahmet T. ve amcası İbrahim T. ile buluştu. Ahmet T. ve amca İbrahim T., İdi'ye kızları ile olan ilişkisini bitirmesi ve bir daha görüşmemesi gerektiğini söyledi.

Aralarındaki konuşma bir süre sonra tartışmaya, ardından bıçaklı kavgaya dönüştü. Muhammet Nurullah İdi bıçakla göğsünden, Ahmet T. de sırt ve bacağından yaralandı. İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, kaldırılan İdi, yapılan müdahalellere rağmen hayatını kaybetti. Bıçakla hafif yaralanan baba Ahmet T. ise gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Ahmet T. tutuklanırken, olaya karışan kardeşi İbrahim T. hakkında yakalama ve tutuklama kararı verildi.

Baba Ahmet T. ifadesinde, inşaatlarda çalışan ölen gencin, kızı ile ilişkisi olduğunu ve cinsel birliktelik yaşadıklarını öğrendiğini söyledi. Kızını kontrol için hastaneye götürdüklerini, adli evrak olmadığı için herhangi bir şey yapılmadığını, dönüşte erkek kardeşiyle birlikte, evlerinin yakınında kalan Muhammet Nurullan İdi ile konuşmaya ve kim olduğunu öğrenmeye gittiklerini, kızının da kendilerini arabada beklediğini anlattı. Konuşmaya başladıklarını, birden inşaatta bulunan diğer kişilerin saldırısına uğradıklarını öne süren Ahmet T. olayda kendisinin de bıçakla yaralandığını söyledi. Kendisinin kimseyi yaralamadığını, bıçağı kaçan kardeşinin kullandığını iddia etti. Hakkında yakalama ve tutuklama kararı verilen İbrahim T.'nin de, olaydan kısa bir süre önce cezaevinden çıktığı öğrenildi.

Soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, iki sanık hakkında adam öldürme ve yardım etme suçlarından müebbet ve 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaları için ağır ceza mahkemesinde dava açtı. Tutuklu sanık Ahmet T.'nin, önümüzdeki günlerde hakim önüne çıkacağı belirtildi.

Kaynak: Doğan Haber Ajansı

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi