Kobanili çocukların bayramlıkları Van Büyükşehir'den

Van'da Büyükşehir Belediyesi Rojin Kadın Yaşam Merkezi Sara Tekstil Atölyesi'ndeki kadınlar Kobanili çocukların bayramlık kıyafetlerini dikmek için seferber oldu.

Kobanili çocukların bayramlıkları Van Büyükşehir'den

Tekstil atölyesinde dikiş eğitimi alan 40 kadın ve 3 eğitmenin tek amacı Kobanili çocuklara bayramlıklarını yetiştirebilmek.
Van Büyükşehir Belediyesi Rojin Kadın Yaşam Merkezi bünyesinde oluşturulan Sara Tekstil Atölyesi'nde dikiş eğitimi alan 40 kadın, Kobanili çocuklara bayramlık kıyafet hazırlıyor.Kobanili çocuklara bayramda giyisi hediye etmek için çalışan kadınlar, büyük çaba gösteriyor.Tekstil Atölyesi görevlisi Fatma Şeker, amaçlarının Kobani'deki çocuklara kıyafet dikerek Ramazan Bayramı'nda onları mutlu etmek olduğunu söyledi. Şeker, "Çocuklar için burada 40 kadın seferber olmuş durumda. Atölyede erkek çocuklar için şort ve tişört, kız çocukları için de etek ve elbiseden oluşan kombinler dikiyoruz. İnşallah 500 çocuk burada hazırlanan elbiseler ile bayrama girecek. Çocukların mutlu olması bizi de çok mutlu edecektir" dedi.
Kursiyer Nahide Azbay ise, atölyede kadın giyimi üzerine dikiş- nakış öğrendiklerini ve kendilerini geliştirerek belge almayı hedeflediklerini, alacakları belge ile kendi işlerini kurmayı düşündüklerini söyledi. Bir hafta boyunca Kobanili çocuklar için seferber olduklarını anlatan Azbay, atölyede öğrendikleriyle Kobanili çocuklar için diktikleri kıyafetleri mutluluk duyarak yaptıklarını söyledi.

Kaynak: DHA

Çok Okunan Haberler