Koca mahalleyi yakacaktı

Ataşehir'de enerji nakil hatlarına takılan bir vinç, 3 elektrik direğini devirdi. Kabloların koptuğu ve araçların zarar gördüğü olay sırasında sokakta oynayan çocuklar ise ölümle burun buruna geldi.

Koca mahalleyi yakacaktı

Saatlerce elektriksiz kalan mahallede, cihaza bağlı 2 hasta zor anlar yaşadı.

Facianın ucuz atlatıldığı olay İçerenköy Mahallesi Hasan Bey Sokak'ta meydana geldi. Öğle saatlerinde sokaktan geçen 34 FC 9758 plakalı vinç, elektrik kablolarına takıldı. Farkında olmadan yoluna devam eden vinç sürücüsü, enerji nakil hatlarının takılı olduğu 3 direği çocukların oyun oynadığı sokağa devirdi. İsmi açıklanmayan vinç sürücüsü, çevredeki vatandaşların çığlıkları üzerine durumu fark ederek durdu. Savaş alanına dönen mahallede, devrilen direklerden çıkan kıvılcımlar yürekleri ağızlara getirdi.

CANINI ZOR KURTARDI

Olay sırasında devrilen elektrik direğinin altında kalmaktan son anda kurtulan Derya Türkmen (16), uzun süre üzerindeki şoku atlatamadı. Kıvılcımların arasında kaldığını söyleyen Türkmen, "Sokakta yürüyordum. Tam o sırada vincin hızla geldiğini gördüm. Elektrik tellerine takıldı. Kabloların koptuğunu ve direklerin üzerime doğru devrildiğini gördüm. Son anda kendimi kenara attım. Ölümle burun buruna geldim." dedi. Kızının yaşadıklarına şahit olan baba Ahmet Türkmen ise, mahallenin yanmaktan kurtulduğunu söyledi. "Hepimizi Allah korudu. Kızım az daha gözlerimin önünde yanıyordu." diyen Türkmen, koca bir mahallenin yanma tehlikesi geçirdiğini belirtti.

HASTALAR ÇARESİZ KALDI

Mahallede elektriklerin kesilmesi cihazlara bağlı yaşayan akciğer hastası Mehmet ve Meryem Karaboğa’ya zor anlar yaşattı. Aniden kesilen enerji nedeniyle cihazlar çalışmayınca akciğer hastası Mehmet ve Meryem Kaboğa’ya geçici süreyle oksijen takviyesi yapıldı. Anne ve babasının sürekli elektrikle çalışan cihazlara bağlı olduğunu belirten Nazire Karaboğa,’Mahallede elektrik yok. Benim hastalarım elektrik olmadan yaşayamazlar. Biran önce çare bulunması gerekiyor. Aksi halde hastaneye yatırmam gerekecek’. "dedi.

OTOMOBİL KİMSE YOKTU

Devrilen bir elektrik direği de park halindeki Mustafa Kırlangıç’a ait otomobilin üzerine düştü. 34 VL 1703 plakalı araçta maddi hasar oluştu. Olay yerinde yaşadıklarını anlatan Kırlangıç, aracını park ettikten bir süre sonra direğin devrildiğini söyledi. Kendisinin ve çevresindeki kişilerin büyük tehlike atlattığını belirten Mustafa Kırlangıç,’ Ben böyle bir olay görmedim. Az kalsın hepimiz ölüyorduk. Böyle bir şey nasıl olur anlamıyorum. Hepimize Allah yardım etti’. Diye konuştu.

AYEDAŞ GÖREVLİSİ: FACİAYA AZ KALMIŞ

Bu arada vatandaşların ihbarı üzerine gelen AYEDAŞ görevlileri çevrede güvenlik önlemleri aldı. Direklere çıkarak nakil hatlarını kesen bir görevlinin söyledikleri dikkat çekti. Ayedaş görevlisi,’ Direkler devrilmiş, kablolar kopmuş. Bu sokaklarda onlarca insan var. Kimseye bir şey olmaması şans. İnsanlar ölebilirdi. Hasar tespiti yapıyoruz. Şu anda mahalleye de enerji veremiyoruz’. şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz