Kocaeli Bilim Merkezi yarın açılıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin TÜBİTAK ortaklığıyla hayata geçirdiği Kocaeli Bilim Merkezi, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla açılıyor. Kocaeli Bilim Merkezi, yarından itibaren bilime ve öğrenmeye meraklı, deneylerin yapılabildiği sistemlerle donatılmış merkez her yaştan insana kapılarını açacak

Kocaeli Bilim Merkezi yarın açılıyor

Bilimsel gerçekleri uygulamalı bir şekilde öğretmeye destek olan Bilim Merkezi, çeşitli düzeneklerle donatılmış durumda. Renkli ve eğlenceli yapısıyla çocukların merak ettiği tüm konuları ilgi çekici şekilde öğrenmelerini sağlayacak olan Kocaeli Bilim Merkezi’ndeki atölyeler, özellikle ilköğretim düzeyinde eğitim alan çocukların okulda edindikleri teorik bilgiyi deneylerle pekiştirmeleri ve daha iyi kavramalarını sağlıyor. Robotlar, zeka oyunları ve özel düzenekler, hayal gücünü arttırıyor, analitik zekanın kullanımını tetikliyor.
Merkez içerisinde toplam 680 metrekare alana yayılan atölyelerde Optik İllüzyon, Yanardağ Modeli, Hücre Modeli, 3-D Gözlük ve daha pek çok farklı alanda deneyler yapmaya imkan sağlanıyor. Dünyanın alanında önde gelen merkezleri ile işbirliği yapılarak tamamlanan Kocaeli Bilim Merkezi, ziyaretçilerin görme, işitme, duyma, dokunma duyuları ile etkileşime geçen, böylece bilimsel olayları daha iyi kavramalarına imkan sunan özel tasarlanmış pek çok düzeneğe ev sahipliği yapıyor.
Bilim Merkezi’nin üst katındaki 460 metrekarelik alan bilim sahnesi olarak göz alıcı gösterilere ev sahipliği yapacak. Köpük Şov, Sıvı Azot Patlaması, Kuru Buz Tepkimesi, Alevle Dans gibi sirk şovlarını aratmayacak gösterilerin sergileneceği Bilim Sahnesi, çocukların olduğu kadar yetişkinlerin de ilgisini çekecek. Camekanların, koruma bölmelerinin olmadığı Kocaeli Bilim Merkezi’nde ziyaretçiler, burada sergilenen düzenekleri kullanma, onlarla etkileşime geçme şansına sahip olacak. Ziyaretçiler birbirinden ilginç bu düzenekleri doğrudan kullanabilirken, bilimsel süreç ve yöntemleri eğlenerek öğrenecekler. Bilim Merkezi’ne gelecek çocuklar için deney yapmak, dinlemek, dokunmak, düzeneklerin nasıl çalıştığını öğrenmek için test etmek mümkün olacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz