Görüş Bildir

Kocaeli Vailiği önünde gergin 'Dubai Port' protestosu

Kocaeli'nin Körfez İlçesi'nde, 'Dubai Port' olarak da bilinen Dp World Properties Liman İşletmeleri'nin liman ve terminal inşaatının mahkeme kararına rağmen durdurulmadığını ileri süren Dubai Port Direniş Grubu, Kocaeli Valiliği bahçesinde protesto gösterisi yapmak istedi.

Kocaeli Vailiği önünde gergin 'Dubai Port' protestosu

Polis, protestoyuvalilik binası dışında yapmaları gerektiğini söyleyince polis ve eylemciler arasında gerginlik yaşandı.
Körfez İlçesi'nin Yarımca sahilinde yapımı devam eden ve Dubai Şeyhi El Maktum'a ait olduğu belirtilen 'Dubai Port Limanı ve Yarımca Konteyner Terminali' inşaatı ile ilgili olarak Dubai Port Direniş Grubu geçtiğimiz günlerde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önünde davullu protesto gösterisi yaptı. Bugün de Dubai Port Direniş Grubu Kocaeli Valiliği bahçesinde protesto gösterisi yapmak istedi. Polis valilik binası bahçesinde protestoya izin vermeyeceklerini söyleyince, eylemci grup ile polis arasında gerginlik yaşandı.

'YASALAR ÇİGNENİYOR'

Dubai Port Direniş Grubu valilik bahçesi dışında basın açıklaması yapacaklarını söyleyince gerginlik sona erdi. Dubai Port Direniş Grubu sözcüsü Numan Gülşah, Dubai Port Limanı inşaatı ile ilgili mahkemenin iptal kararı alınmasına ragmen yasaların çiğnendiğini söyledi. Yargı kararlarına uymayan yöneticiler ve Dubai Port firması hakkında yaptığımız suç duyurusu İçişleri Bakanlığı'nca ön inceleme yapılmak üzere Kocaeli Valiliği'ne yönlendirilmiştir. Sayın Kocaeli Valisi padişaha yaranmak adına mahkeme kararlarını görmezden gelinmektedir" dedi.

'İKTİDAR HUKUK TANIMADIĞI İÇİN SUÇLUDUR'

Dubai Port inşatında yargı kararlarının dikkate alınmadığını söyleyen Numan Gülşah, "Yürüttüğümüz mücadele neticesinde net bir hukuk zaferiyle çıktık. Yasa tanımayan siyasi iktidar hukuk tanımadığı için suçludur. Eğer siyasi iktidar bu suçu hiç rahatsız olmadan işleyebiliyor ise bu sizlerin aymazlığı ve iki yüzlülüğü sayesindedir" dedi. Dubai Port Direniş Gurubu yapılan açıklamanın ardından sessizce dağıldı.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi