Kocaeli'de akademisyenler Deniz Müzesi'ni gezdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 3-5 Nisan tarihleri arasında düzenlediğiUluslararası Kara Mürsel Alp ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu için kente gelen akademisyenler, etkinliğin sona ermesinin ardından bölgeyi gezdi.Akademisyenler Gölcük İlçesi'ndeDonanma Komutanlığı'ndaki Deniz Müzesi'ndeki eserleri ilgiyle inceledi.

Kocaeli'de akademisyenler Deniz Müzesi'ni gezdi
Donanma Komutanlığı bünyesinde yer alan Deniz Müzesi’ne yapılan ziyarette, müze girişinde karşılanan akademisyenler burada Türk Donanması tarafından yıllar önce kullanılmış savaş gemileri ve teçhizatlarına ilişkin bilgiler aldı. Eskiden deniz savaşlarında kullanılangemilerin, belge ve eşyaların sergilendiği müzede birbirinden farklı ve eşsiz materyali görme imkanı bulan akademisyenler, Türk donanması ve denizcilik tarihine ilişkin birçok eseri ilgiyle inceledi.
Akademisyenlere askeri müze yetkilileri ayrıntılı bilgiler verdi. Akademisyenler,kapatılan Seka Fabrikası’nın eski arazisi üzerindeBilim Merkezi ve Seka Kağıt Müzesi’ni de zeyaret etti. Bilim Merkezi görevlileri tarafından burada bazı deneyleri izledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz