Görüş Bildir

Konya'da bir kayıp çocuk haberi daha! 6 yaşındaki Anaokulu öğrencisi kayboldu

Konya'nın Akören ilçesinde en son dün evinin önünde oynarken görülen anaokulu öğrencisi 6 yaşındaki Yasin Şahin'den haber alınamıyor.

Konya'da bir kayıp çocuk haberi daha! 6 yaşındaki Anaokulu öğrencisi kayboldu

İlçeye bağlı Belkuyu Mahallesi'nde yaşayan Şahin ailesi, dün çocuklarından haber alamayınca jandarmaya kayıp başvurusunda bulundu.

İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, başvuru üzerine mahalle ve çevresinde arama çalışması başlattı. AFAD ekiplerinin de dahil olduğu arama çalışmaları, iz takip köpekleriyle sürdürülüyor.

Zaman zaman arama çalışmalarına katılan minik Yasin'in babası Süleyman Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün oğlunun okuldan geldikten sonra babaannesi ile yemek yediğini, sonrasında kaybolduğunu fark ettiklerini söyledi.

Arama çalışmalarını gözyaşlarıyla takip eden baba Şahin, "Büyükbaş hayvanları otlattıktan sonra köye geldim. Yasin'i sordum. Evde olmadığını görünce çevrede aramaya koyulduk. Evin aşağısındaki çeşmenin yanında bir çocuk görünce umutlandık ama başka bir kız çocuğuymuş. Jandarmaya haber ettim. Hava kararıncaya kadar aradık." dedi.

Şahin, oğlunun, sürüsüyü otlattığı bölgeye doğru gelme ihtimali nedeniyle o bölgede arama çalışmalarının yoğunlaştığına dikkati çekerek "Ayağında ayakkabı bile yok. Muhtemelen kardeşinin terliklerini giymiş. Şu ana kadar hiçbir iz yok. Köylülerimiz, jandarma ve diğer ekipler arıyor ama daha bulamadık. İnşallah ümitle bekliyoruz, arıyoruz" diye konuştu

Belkuyu ve çevre mahalleden gönüllülerin de katıldığı arama çalışmaları, bölgedeki vadi ve ormanlık arazide yoğunlaştırıldı. AA

Akören ilçesinde dün evinin önünde oynarken kaybolan 6 yaşındaki Yasin Şahin'i arama çalışmaları devam ediyor

Özel eğitimli köpeklerin, evin 3 kilometre uzaklığındaki sarnıca yönelmesi üzerine, içi su dolu sarnıcın suyunun çekilmesi için Konya'dan pompa istendi

AİLE ÜYELERİNİN AÇIKLAMALARI VE DETAYLAR EKLENDİ

Konya'nın Akören ilçesinde en son dün evinin önünde oynarken görülen anaokulu öğrencisi 6 yaşındaki Yasin Şahin'i arama çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Belkuyu Mahallesi'nde yaşayan Şahin ailesinin, çocuklarından haber alamayınca jandarmaya kayıp başvuruda bulunması üzerine başlatılan çalışmalarda, minik Yasin'in izine rastlanmadı.

Şahin'in kaybolmadan bir gün önce babası ile mahallenin 3 kilometre uzağındaki su sarnıcına gittiği bilgisi üzerine özel eğitimli iz takip köpekleri bu alana sevk edildi.

Minik çocuğun eşyalarının koklatıldığı özel eğitimli köpeklerin sarnıçta yoğunlaşması üzerine yaklaşık 3-4 metrelik kuyuya serpme ağ atıldı. İçinde 1,5 metre seviyesinde su olduğu öğrenilen sarnıcın suyunun boşaltılması için Konya'dan pompa talep edildi.

Öte yandan, bölgenin sarp kayalıkları ve vadilerinin havadan taraması için bölgeye drone kamerası getirildi. AFAD ekipleri, havadan çekilen görüntülerle minik Yasin'in izini arıyor.

"Gece boyu aradık hiçbir iz bulamadık"

Arama çalışmalarını kucağındaki 6 aylık bebeğiyle takip eden anne Ümmü Şahin, yaptığı açıklamada, oğlunun okuldan geldikten sonra bir süre evin önünde oynadığını söyledi.

Küçük çocuğuyla ilgilendikten sonra akşam yemeği için sofra kurduğunu anlatan anne Şahin, "Herkesi sofraya topladım. Yasin'in yokluğunu fark ettim. Her yere baktım bulamayınca kaybolduğunu anladım. Ayakkabılarını burada bırakmış, ablasının terliklerini giymiş. Hiç böyle yapmazdı. Evden okula okuldan eve gelirdi. Evin önünde top oynardı. Benimle ahıra giderdi. Babasıyla da inek otlatmaya giderdi. Kardeşleriyle oynardı. Gece boyu aradık hiçbir iz bulamadık. Burada olsa terliği falan denk gelirdi. Şu an ne diyeceğimi bilmiyorum." diye konuştu.

Ablasına "Ders çalışmaya gidiyorum güle güle" demiş

Yasin'i en son gören babannesi Akile Şahin de ocakta ekmek pişirdiğini, bu sırada Yasin'in de top oynadığını belirtti.

Daha sonra ahıra gittiğini dile getiren Şahin, "Ne tarafa gitti ondan sonra görmedim. 'Acaba annesinin yanına mı gitti' diye düşündüm, bakmadım. Dün bu vakit yanımdaydı." diyerek gözyaşı döktü.

Yasin'in 10 yaşındaki ablası Makbule Şahin ise kardeşinin bir an önce bulunması için dua ettiğini bildirdi.

Okuldan geldikten sonra birlikte bir süre çizgi film izlediklerini kaydeden abla Şahin, "Küçük kardeşimle de oynadı. Sonra bana, 'Ders çalışmaya gidiyorum güle güle' dedi ve gitti. Bir daha görmedim." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir