Konyada fuhuş operasyonu: 17 gözaltı

Konya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş şubesi Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından 20 adrese eş zamanlı yapılan fuhuş operasyonunda 17 kişi gözaltına alındı.

Konyada fuhuş operasyonu: 17 gözaltı

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliği ekipleri, kadınları para karşılığı erkeklerle zorla cinsel ilişkiye girmeye zorladığı ve uyuşturucu ticareti yaptırdığı iddia edilen bir şebekeye yönelik çalışma başlattı.Polis,elebaşılığını İ.O.’nun yaptığı öne sürülen şebekenin, kadınlara zorla fuhuş ve uyuşturucu ticareti yaptırdığını tespit etti. Ardından şebekeye yaptığı baskında iddiaya göre, 9 erkek ve 4 kadınla toplu seks partisi düzenlediğini belirledi. 17 kadının da mağdur olarak ifadesi alındı.
Polis, yaklaşık 3 ay süren bu çalışmanın ardından bugün Konya merkezli Mersin ve Gaziantep'te daha önceden belirlenen 20 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda aralarında kadınların da bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı.2 kişinin ise cezaevinde tutuklu olduğu belirlendi.
Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda içime hazır eroin ele geçirildi. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, ifadeleri alınmak üzereAsayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak: DHA