Kopan parmaklar ambulans helikopterle hastaneye yetiştirildi

Göcek'te sağ elinin 4 parmağı, su altında 7,5 tonluk beton blokun altına kalan dalgıç ve kopan parmakları ambulans helikopterle İzmir'e gönderildi

Kopan parmaklar ambulans helikopterle hastaneye yetiştirildi

Fethiye'nin Göcek beldesindeki marinada, sağ elinin 4 parmağı 7,5 tonluk beton blokun altında kalan dalgıç ve kopan parmakları, ambulans helikopterle İzmir'e sevk edildi.

İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Göcek'teki marinada beton bloklardan oluşturulan iskelenin yapımı için dalış yapan Recep Acar'ın sağ elinin 4 parmağı, 7,5 ton olduğu öğrenilen beton blokun altında kalarak koptu.

Kazanın ardından Acar, marinada çalışan arkadaşlarının yardımıyla denizden çıkarıldı. Kazada kopan parmaklar, Acar'ın iş eldiveninin içinde kaldı. Ambulansla Fethiye Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Acar, ilk incelemenin ardından İzmir'e sevk edilmesi kararlaştırıldı. Recep Acar, Muğla'daki Düğerek Stadı'na inen ambulans helikopterle İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

-Kopan parmaklar eldivende kaldı-                          

Muğla Sağlık Müdürü Cihan Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Acar'ın sağ elinin 4 parmağının iskele yapımda kullanılan beton blokun altında kalarak koptuğunu, eldiven içinde kalan parmakların daha sonra hastanede doku ve organ nakli kabına konularak, hastaneye getirildiğini bildirdi.

Tekin, kopan parmakların eldivenin içinde kalmasının ''büyük şans'' olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

''İlk müdahalesi Fethiye'de yapılan Acar'ın doktorları, parmakların dikilmesi için kazazedenin ambulans helikopterle İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmasına karar verdi. Sağlık Bakanlığıyla yaptığımız görüşme neticesinde ambulans helikopterle İzmir'e sevkine karar verilen Acar, ambulansla Muğla'ya getirildi. Muğla'daki Düğerek Stadı'na inen ambulans helikoptere konulan Acar ile doku ve organ nakli kabına konulan parmaklar, İzmir'e gönderildi. Temennimiz vatandaşımızın kopan parmaklarının İzmir'deki uzman ekip tarafından kurtarılması.''

Kaynak: Diyarbakır Söz