Kosova'da zehirlenme şüphesi

Kosova Polisi, bu sabah erken saatlerde Priştine yakınlarındaki Badovça barajı çevresinde düzenlediği operasyonda, içme suyunu zehirleyecekleri gerekçesiyle 3 kişiyi gözaltına aldı.

Kosova'da zehirlenme şüphesi



Kosova’nın içme suyunun sağlandığı Badovça Barajı’ndaki suyu zehirleyecekleri şüphesiyle gözaltına alınan şüphelilerin araçlarına da el konuldu.

Kosova polisi basın sözcüsü Baki Kelani, şüphelilerin kar maskesi taktıklarını ve üzerlerinden IŞİD’e ait olduğu sanılan armaların çıktığını söyledi. Kelani içme suyunun zehirlenip zehirlenmediği konusunda ise açıklama yapmadı. Tutuklulardan birinin IŞİD üyesi olduğu sanılan Milazim Haciyay olduğu açıklandı.

BAŞKENT PRİŞTİNE’YE İÇME SUYU VERİLMİYOR


Başkent Priştine’de ise bir kaç semte içme suyu verilemiyor. Priştine İçme Suyu Dağıtım Şirketi sözcüsü Aryeta Myeku, Priştine’de su kesintilerinin polis operasyonu ile ilgili olduğunu doğrulayarak, tedbir olarak Priştine’nin bazı semtlerine Badovça içme suyu barajından su vermediklerini kaydetti. Kosova Kamu Sağlığı Enstitüsü Müdürü Naser Ramadani, Badovça barajındaki suyun incelediğini, sonuçların bu akşam açıklanacağını söyledi.

Kaynak: DHA