Köyler susuz kalmayacak

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Karacadağ bölgesinde bulunan köylerde incelemelerde bulunarak, muhtarlarla bir araya geldi. Vali Güvenç, Karacadağ'da susuz köy kalmayacağını söyledi.

Köyler susuz kalmayacak

Vali Celalettin Güvenç'i, Siverek Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu ve kurum amirleri karşıladı. Vali Celalettin Güvenç, öncelikle Karacadağ bölgesinde bulunan Gedik Köyü'ne geçerek burada kendisinin bekleyen bölge muhtarlarıyla bir araya geldi.

Gedik Köyü'nde bölge muhtarlarının köyleriyle ilgili taleplerini dinleyen Vali Güvenç, yolların altyapısı için Finlandiya'dan konkasör makinesi aldıklarını ve verimine göre gerekirse bir tane daha alabileceklerini söyledi. Makinenin hem tarlalardaki kayaları temizleyeceğini hem de yol yapımını sağlayacağını anlatan Vali Güvenç, "Bölgenin su sıkıntısı ile ilgili olarak da Belediyeyle görüştük, gerekli çalışmaları yaptık. Şu anda proje çalışması yapılıyor. Yılsonunda ihalesini yapıp inşallah gelecek sene Karacadağ Köylerinde su problemini bitireceğiz. Bu asırlık sorunu halledeceğiz. Yolların da altyapısını hazırladık, asfalt çalışmalarına geçeceğiz. Asfaltı standardına uygun yapacağız. Öyle üç gün sonra bozulacak yol yapmayacağız" dedi.

Kaçak Kuyu Kalmasın

Bölgede kaçak kuyu kalmamasını isteyen Vali Güvenç, "Kaçak kuyu kalmasın abonelikleri yaptırın. Kaçak elektrik konusunda sadece kuyular değil muhtarlardan ricamız evlerde de bunu düzeltelim. DSİ'ye müracaat edin yeraltı kullanım suyu izin belgesi almak için. TEDAŞ'a müracaat edin bir ay size süre veriliyor. Evlerde ve kuyularda bu kaçak kullanımı bitirelim muhtarlarımız da bu konuda gönüllü elçilerimiz olsunlar" diye konuştu.

Siverek'te Yol ve İçme Suyu

Muhtarlarla görüşmesinin ardından Küptepe ve Böğürtlen Köyleri'nde incelemelerde bulunan Vali Güvenç, daha sonra eski Diyarbakır yolu üzerinde İl Özel İdaresi tarafından yapılan yama çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Ayda bir iki defa Siverek'e gelmeye çalıştığını söyleyen Vali Güvenç, "İnsanımız hizmetin en iyisine, en güzeline layık güzel insanlar. Ama maalesef ihmal etmişiz. Çok büyük sorunlar var Karacadağ Bölgemizde, Siverek'te. İçme suyu sorunları var. Köy içleri çamur… Allah'ın izniyle 2 - 3 yıl içinde Siverek Karacadağ bölgesinde, tüm Siverek'te yol ve içme suyu sorunu kalmayacak. Bunun sözünü veriyoruz. Bunun projelerini yapıyoruz. Bugün de muhtarlarımızla bir araya geldik. Hem köy yollarımıza, hem de çok şikâyet aldığımız eski Diyarbakır yolundaki yama çalışmalarına baktık. Memnun olmazlarsa sonuç alınmazsa burayı kökten yeniden yaparız" şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz