Köylerde Sağlık Taraması Devam Ediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Bağlar Belediyesi Ana Çocuk Sağlık Merkezi'nin köylerde başlattığı sağlık taraması devam ediyor.

Köylerde Sağlık Taraması Devam Ediyor

Ana Çocuk Sağlık Merkezi, sağlık taramasına Bağlar'a bağlı Asya köyünde devam etti. Köy camisinde gerçekleştirilen sağlık taramasına köylüler büyük bir katılım sağlarken, taramaya Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Sema Koç'un da aralarında bulunduğu çok sayıda sağlık görevlisi katıldı.

KÖYLERDE SAĞLIK TARAMASI

Koç, sağlık taraması konusunda şu ana kadar 5 köyü ziyaret ettiklerini söyledi. Köylülerin sağlık açısından yaşanan sıkıntıları gidermek amacında olduklarını belirten Koç, "Doktorlarımız tarafından çocuklara ağız ve diş sağlığıyla ilgili problemler anlatıldı. Kadınların şeker ve tansiyon ölçümleri yapıldı. Gerektiğinde ilaçlar verildi. Bu çalışmayı biz sürdürmeyi düşünüyoruz. Büyükşehir'e bağlı ilçe ve köylerde de sürdüreceğiz. Şimdilik yürüttüğümüz çalışmadan genel olarak halkın memnuniyetinin fazla olduğunu gördük" dedi.

ÇOCUK VE AİLE BAKIMI

Ana Çocuk Sağlık Merkezi'nin yürüttüğü çalışmalardan çok memnun kaldıklarını söyleyen kadınlar ise, birçok sorunlarının belediye tarafından giderildiğini dile getirdi. Kalabalık bir nüfusa sahip olan Asya köyünde okul ve sağlık ocağı olmamasından şikayet eden Ekrem Babat, "Köydeki nüfusumuz 350-400'e yakındır. Okulumuz yok. Çocuklarımız 11 km uzaklıktaki Ortaşar (Evlendi) köy okulluna gidiyorlar. Yine sağlık ocağımız da yok. Sağlık ocağına aynı köye gitmek zorundayız. Köyümüze sağlık ocağı ve okulun yapılmasını istiyoruz. Kış aylarında çoğu zaman hava koşullarından kaynaklı yollar kapanıyor, bazen sel suları oluyor ve bu durumda bizler mağdur oluyoruz" diye konuştu.

Sağlık taramasının ardından çocuklar için hazırlanan çocuk dergisi, diş fırçası, diş macunu, kalem, balon ve süs eşyalarının da içinde bulunduğu hediye paketleri dağıtıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz