Köylüleri dolandıran şüpheli suçüstü yakalandı

Bursa'da kendisini polis olarak tanıtıp, köylülerin 170 bin lira değerindeki altın ve paralarını dolandıran şüpheli jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Köylüleri dolandıran şüpheli suçüstü yakalandı

Bursa’nın Aksungur Mahallesinde oturan K.A.A.'yı arayan M.Ç. kendisini polis olarak tanıttı ve K.A.A..’ya, "Terör örgütü tarafından kimliğin kopyalanarak adınıza banka hesabı açıldı. Hesabın kapatılması için bir polis memurunu görevlendirdik. Siz evdeki tüm ziynet eşyaları ve parayı köy kahvesine getirerek polise teslim edin" dedi. Ancak daha sonra fikir değiştiren şüpheli K.A.A.’yı tekrar arayarak, "Altın ve paraları evden alacağız. Bize verdiğiniz altın ve paraları jandarmadan teslim alabilirsiniz" diyerek K.A.A.'nın evine gidip 8 bin 500 lira aldı.


BİR BAŞKA KİŞİYİ 45 BİN TL DOLANDIRDI
Aynı kişi bir gün sonra Gündoğdu Mahallesinde oturan F.B.’yi arayarak yine kendisini polis olarak tanıttı. F.B.’ye "Biri sizi rahatsız ediyor. Sizi rahatsız eden kişiden korumak için bir polis memurunu görevlendirdik. Bunun için evdeki altın ve paraları eve gelen arkadaşımıza verin" dedi. F.B.’yi inandırmak için eşiyle telekonferans yapan zanlı, F.B.’nin 40 bin lira değerinde ziynet eşyası ve parasını alarak ortadan kayboldu.


PARALARI ALIRKEN YAKALANDI
Köylerden gelen dolandırıcılık ihbarlarının artması üzerine harekete geçen Bursa İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat ve KOM Şube Müdürlüğü ile Osmangazi İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti. bir gün sonra Gündoğdu Mahallesi'nde oturan G.A.'yı arayan M.Ç., ziynet eşyaları ve nakit paraları mahalle meydanında teslim almak üzereyken jandarma tarafından yakalandı.
Yapılan soruşturma sonucu M.Ç.’nin çeşitli tarihlerde köylülerin toplam 170 bin liradeğerindeki para ve ziynet eşyasını dolandırdığı ortaya çıktı. Şüpheli, jandarmadaki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.


Kaynak: DHA