KPSS puanı filan hak getire! Çevre Bakanlığı’na başvuru yağıyor

Çevre Bakanlığı tarafından KPSS şartı olmadan toplamda 41 kişiye istihdam sağlanacak. İşte detaylar..

KPSS puanı filan hak getire! Çevre Bakanlığı’na başvuru yağıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yayımladığı iş ilanında bilişim personeli alımının gerçekleştirileceği bildirildi. Sözlü sınavla yapılacak alımlarda başvuruların açıldığı bilgisi de verildi. Başvuru sahiplerinin belirlenen genel koşulların dışında özel koşulları da karşılaması gerekiyor. Başvuru şartları ve başvuru bilgileri ile ilgili tüm detayları bu haberimizde bulabilirsiniz.

Çevre Bakanlığı 41 Personel Alımı Şartları

A- GENEL ŞARTLAR

a) 657 sayılı Kamu İşleri Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartlara sahip olmak.

b) Fakültelerin bilgisayar mühendisliği, yazılım teknolojisi, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik ve endüstri mühendisliği alanlarından mezun olmak veya Yurt dışındaki eşdeğer yükseköğretim kurumlarından biri olan ve Yükseköğretim Kurulunca tanınan, kurumlarından birinden mezun olmak,

(c) (b) bendinde belirtilen 4 yıllık eğitim programını veren mühendislik fakülteleri, fen ve beşeri bilimler, eğitim ve eğitim bilimleri fakülteleri, fen ve bilgisayar teknolojisi alanında eğitim veren fakülteler ile istatistik, matematik bölümleri, fizik ya da Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanan eşdeğer kurumlardan birinden mezun olmak,

d) Yazılım, yazılım tasarımıyla ve geliştirilmesiyle birlikte söz konusu sürecin yönetimi veya büyük

ölçekli ağ sistemlerinin kurulum yönetiminde ücret tavanının iki kat halini geçemeyeceklerle ilgili en az 3 yıllık, diğerlerinde de en az 5 yıl meslek tecrübesine sahip olunması (Meslek tecrübesi belirlenmesinde; bilişim personeli olarak 657 sayılı Kanun çerçevesinde kadrolu ya da Kanunun 4 üncü maddesindeki (B) bendi ya da 399 sayılı Kanunda yer alan sözleşmeli statüler kapsamında hizmetler ile özel kesimde sosyal güvenlik kurumlarına prim ödenmesi sureti ile işçi statüsünde bilişim personeli olarak geçtiği belgelenen hizmet süreci dikkate alınacaktır.),

e) En az iki ortak programlama diline sahip olmalı, bilgisayar çevre donanımları ve ağ yönetimi güvenliği konusunda bilgi sahibi olmalıdır.

A grubu çalışanlar için (4 kat tavan); a), b), d) ve e) bentlerinde

B grubu çalışanlar için (3 kat tavan); a), b), d) ve e) bentlerinde

C grubu çalışanlar için (tavan ücretin 2 katı); a), c), d) ve e) bentlerindeki koşulları karşılaması gerekir.

f) Kariyer Kapısı üzerinden başvuru yaparken, başvuru sırasında istenen belgelerin ilgili bölüme yüklenmesi adayın sorumluluğunda olup, talep edilen belge/belgelerin bu başlık altına yüklenmesi durumunda başvuru geçersiz sayılır.

Başvuru tarihi ve başvuru yeri

Çevre Bakanlığı çalışanlarına başvurular 15 Nisan – 3 Mayıs 2024 tarihlerinin arasında elektronik idari portal, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı internet sitesi post/Kariyer Portalı – Kamu İşe Alım Portalı veya Kariyer Portalı (https: //isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr). elektronik ortamda yapılacak.

Şahsi, belgeler (faks), kargo, posta vb.gibi yollarla yapılan başvurular kabul edilmeyecek. Gereken şartlardan herhangi birisini taşımayan adayların başvuruları da değerlendirilmeyecektir.

Kaynak: Diyarbakır Söz