Küçük Rehber, Köprü Restorasyonun Bitmesini Bekliyor

Batman'ın Kozluk sınırında bulunan tarihi Malabadi Köprüsü'nün ziyaretçilerine rehberlik yapan küçük rehber Salih Islanmaz, köprüdeki restorasyon çalışmasının bitmesini bekliyor.

Küçük Rehber, Köprü Restorasyonun Bitmesini Bekliyor

Islanmaz, köprünün restore edilerek orjinal görüntüsüne kavuşturulmasıyla daha fazla ziyaretçi çekeceğini söylüyor.

KÜÇÜK REHBER

Tarihi dokusu zedelendiği için onarıma alınan Batman (Malabadi) Köprüsü'nde çalışmalar devam ediyor. Yüklenici firma tarafından ziyarete kapatılan köprünün duvarlarındaki yapma sıvanın tamamen kaldırılacağı, yapılacak güçlendirme sayesinde de çok daha estetik bir görüntü elde edileceği ileri sürülüyor. Köprü başında gelen ziyaretçilere Kürtçe, Türkçe ve İngilizce 3 dilde köprü ve tarihi hakkında bilgi veren küçük rehber Salih Islanmaz, restorasyon çalışmasının bitmesiyle köprüye daha fazla ziyaretçi geleceğini ifade ediyor. Geçimini köprüden sağladığını belirten Islanmaz, onarım çalışmasının biran önce tamamlanmasını bekliyor.

KÖPRÜ RESTORASYON

Köprübaşında büfe işleten Samet Islanmaz ise köprünün orijinalliğinin bozulmadan yapılmasını arzu ettiklerini ifade etti. Samet Islanmaz, kültür bakanlığının köprünün onarımının yanı sıra yanında bulunan köyün yarısını da istimlak ederek köprü çevresini plaja dönüştüreceği yönünde duyumlar aldıklarını belirterek, "Proje gerçekleşirse burası da bir turizm cenneti olacak." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz