Kulp’ta çatışma

Eren operasyonları kapsamında Şırnak Cudi Dağı Tuşimiya bölgesinde 5, Diyarbakır Kulp ilçesi Yaylak kırsalında ise 2 olmak üzere toplam 7 örgüt üyesi öldürüldü.

Kulp’ta çatışma

Diyarbakır'ın Kulp İlçesinde çıkan çatışmada biri 500 bin liralık Gri listede aranan iki terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi. Örgüt üyelerinden birinin sözde bölge muhaberecisi olduğu tespit edildi. Cudi Dağında da 5 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

BÖLGEDEKİ OPERASYON

Lice İlçesi Arıklı Köyü kırsalında geçen bir sığınakta yaralı olarak ele geçen ve 1 Milyonluk Turuncu listede aranan Dara Zagros kod adlı Abdulsıttar Özer'in verdiği bilgilerle yerleri tespit edilen iki örgüt üyesi Kulp İlçesi kırsalında etkisiz hale getirildi. PKK'lı Özer'in itirafları üzerine Kulp İlçesi ile Muş sınırındaki Dorşin bölgesinde arife günü keşif uçuşu yapan İHA'lar arazide iki teröristin görüntüsünü aldı.

TEMAS SAĞLANDI

Bölgeye hemen Silahlı İnsansız Hava Araçları ile helikopterler sevk edildi. Termal şemsiye açarak ormanlık alana kaçan teröristler iki gün saklandıkları bölgeden çıkmadı. Bayramın ikinci günü tekrar ormanlık bölgede görüntüleri alınan silahlı iki teröristin bölgeden kaçmaya çalıştıkları tespit edilince ormanın çevresi Jandarma Özel Harekât, Komando timleri ve güvenlik korucuları tarafından çembere alındı. Adım adım ormanlık alana giren güvenlik güçlerine kaçamayacaklarını anlayan iki terörist ateş açınca sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada iki terörist silah ve mühimmatlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

GRİ LİSTEDE VAR

Alınan parmak izi incelemesi ve yapılan kimlik tespit çalışmaları sonucunda etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin terör örgütünün sözde Amed eyaleti Dorşin bölgesi sorumlusu ve bölge muhaberecisi Agit kod adlı İ.A olduğu belirlendi. İ.A'nın İçişleri Bakanlığının en çok aranan azılı teröristler listesinin 500 bin liralık Gri kategorisinde yer aldığı öğrenildi. Terörist İ.A'nın Kuzey Irak'la bağlantıyı sağlayan, bölgedeki operasyon ve çatışma bilgilerini düzenli olarak Kuzey Irak'taki sözde ana karargâha aktaran isim olduğu bildirildi.

ÖZER'İN İTİRAFLARI

Abdulsıttar Özer'in yakalandıktan sonra verdiği bilgiler ışığında geçtiğimiz günlerde Lice'nin Akçabudak Köyü kırsalında terör örgütünün sözde Özel güç yapılanması içinde faaliyet yürüten 1'i 10 Milyonluk Kırmızı, 1'i 1 Milyonluk Turuncu, 1'i de 500 bin liralık Gri olmak üzere 6 kadın terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirilmişti.

EREN OPERASYONU

Eren-13 operasyonları kapsamında Şırnak İl Jandarma Komutanlığına bağlı jandarma komando ve jandarma özel harekat birliklerince jandarma insansız hava aracı ve Hava Kuvvetlerinin desteğiyle operasyon düzenlendi. Operasyonda 5 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz