Kumar borcu, aileyi dağıttı

"Eşim, Kumar Borcu Karşılığı 13 Yaşındaki Kızımı Bir Adama Verdi"

Kumar borcu, aileyi dağıttı

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulunan ve okuma yazması olmayan Henya Çiftçi, 4 Nisan'dan beri kayıp olan kızıyla ilgili eşini suçladı. Çiftçi, Seviye Belirleme Sınavı(SBS)'na girmeye hazırlanan kızının, sınavdan önceki gece 4 kişi tarafından evden kaçırıldığını bildirdi.

Henya Çiftçi, altı çocuk sahibi bir anne olduğunu belirterek, "Benim kızım Şaha Çiftçi (13) 5.4.2012 tarihinde saat 22.30'da 4 kişi tarafından evden kaçırıldı. İlköğretim 8'inci sınıfa giden ve bir gün önce SBS parası yatırdığım kızımdan, savcılık ve karakola başvurmama rağmen halen bir sonuç alamadım. Bu konuda eşim Ahmet Çiftçi'den, kumar borcu karşılığı kızını sattığı gerekçesiyle şikayetçi oldum. Eşim kumar oynar, eve bazen günlerce gelmez ve bana sürekli ailesiyle birlikte şiddet uygulardı." diye konuştu.

"ZANLILARI SERBEST BIRAKAN SAVCI BENİ ODASINDAN KOVDU"

Eşinin, kızını sattığını polise bildirmesinin ardından eşi Ahmet Çiftçi'nin gözaltına alındığını belirten Henya Çiftçi, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Eşim karakolda 'Şüphelendiği kimsenin bulunmadığını, kızının yaşının normalden büyük olduğunu, fakat kimlikte küçük yazıldığını' ifade ederek, kızının kayıp olmasına neden olan şahıs ya da şahıslardan şikayetçi olmadığını belirtti. Polisin yaptığı tahkikat sonucu kızımı kaçırdığı belli olan, iki çocuk babası M.K.'nın babası A.K. ise sorgusunda 'Biz, kızın babasıyla 30 bin TL karşılığında anlaştık' dedi. Şu anda fiili durum da maalesef böyledir. Benim, kocam Ahmet Çiftçi'nin ve A.K.'nın ifadelerine rağmen kızım bulunmadı. Ahmet Çiftçi ve A.K. gözaltına bile alınmadı. Savcı, yanına ikinci gidişimde beni odasından kovdu. Ailem dağıldı ve babamın yanına sığındım. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyorum."

Kaynak: Diyarbakır Söz