Kurşun yağmuruna tutuldu

Şanlıurfa Eyyübiye'de üvey amca çocuklarının mera alanlarını işgal ettiği iddiasıyla şikayetçi olan Celal Günbegi, keşiften sonra silahlı saldırıya uğradı.

Kurşun yağmuruna tutuldu

Olay, Eyyübiye'nin kırsal Hacı Ali Mahallesinde yaşandı. İddiaya göre, Günbegi'nin akrabaları, mahallede yaklaşık 500 dönümlük mera alanını işgal etti. Mahalle sakinleri, işgal nedeniyle hayvancılık yapamaz hale gelince Günbegi, kaymakamlığa şikayette bulundu. Şikayetin ardından geçtiğimiz Haziran ayında jandarma nezaretinde mahallede keşif gerçekleştirildi.

KEŞİF EKİBİNE ATEŞ AÇILDI

Celal Günbegi'nin çocukları, yaklaşık 3 ay önce gerçekleşen keşif sırasında keşfe giden ekibe ateş açıldığını iddia etti. Olayda babaları ve bir jandarmanın yaralandığını belirten Günbegi'nin çocukları, olayla ilgili gözaltına alınan 4 kişiden 3'ünün serbest bırakıldığını söyledi. Günbegi'nin çocukları, "Jandarmayı darp ettiler ve kurşunladılar ama serbest kaldılar. Serbest bırakılmaları daha çok cesaret verdi ve köydeki mera alanlarını işgal etmeye devam ettiler. 'Ben jandarmayı kurşunlarsam, vatandaşı kurşunlarsam 45 gün sonra serbest kalırım' dediler ve daha önce 500 dönüm alanı işgal ediyorlarsa bu defa işgal edilen alan bin dönüme çıktı" dedi.

İKİNCİ KEŞİFTEN SONRA KURŞUN YAĞMURUNA TUTULDU

"Babamız haksızlığı kabul etmeyen bir insan olduğu için bununla mücadele ediyor" diyen Günbegi'nin çocukları şöyle konuştu: "İşgal devam edince ve işgal edilen alanın miktarı artınca babam yeniden şikayetçi oldu ve kaymakamlık keşif kararı aldı. Köyde yapılan keşiften sonra bu olay gerçekleşti. Babam arabasını karakolun önüne bırakmıştı ve keşif dönüşü karakola uğradı. Babam arabasına bindikten sonra yolu kesiliyor ve kurşun yağmuruna tutuyorlar, bıçaklıyorlar. Bıçaklama ve kurşunlama söz konusu."

Aracının önü kimliği belirsiz kişilerce kesildikten sonra kurşun yağmuruna tutulan Celal Günbegi, Gaziantep'e sevk edildi. Burada ameliyata alınan Günbegi'nin yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor. Çocukları,"Babamızın hayati tehlikesi var, hayati tehlikeyi atlatsa bile ayağının kopma ihtimali çok yüksek çünkü çok kan kaybı var" diye konuştu. Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın hangi aşamada olduğu ise bilinmiyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz