Görüş Bildir

Kuryelere sıcak kabin aparatı

Eskişehir'de emekli kaporta ustası 65 yaşındaki İsmail Düvencioğlu, sıcak yiyecek taşıyan motosikletli kuryeler için 'Kabin içi ısıtma aparatı' yaptı.

Kuryelere sıcak kabin aparatı

İsmail Düvencioğlu, tüketicilerin en faza motosikletli kuryelerle getirilen sıcak yiyeceklerin soğuk olmasından şikayetçi olduklarını söyledi. Düvencioğlu, bunu göz öüne alarak kendi motosikletinde bir sistem denediğini anlattı. Makine mühendisi arkadaşlarının yardımıyla motosikletin egzozundan çıkan sıcak havayı yanmaz hortumla motosikletin arkasına konulan kutunun altından geçirdiğini anlatan Düvencioğlu şöyle devam etti:

"Kutu içerisine egzoz gazının girmemesi için de gerekli önlemleri aldım. Böylelikle kutuya 45 derece bir sıcaklık gelmesini sağladım. Birkaç denemeden sonra bu sistemi geliştirdim ve patenti için başvurumu yaptım. Patentini aldığım bu sistemin kurulması için çok sayıda yemek firmasından talep geldi."

Türkiye ve dünyanın birçok yerinde kuryelerin sıcak yemek servisi yapmak için motosiklet kullandıklarını söyleyen İsmail Düvencioğlu, şöyle konuştu:

"Soğuk havalarda ve uzak mesafelerde motosikletin arkasında bulunan kutudaki yiyeceğin sıcak kalması mümkün olmamakta ve müşteri memnuniyetsizliğine sebebiyet vermektedir. Benim bulduğum sistem sayesinde hiçbir ek enerji kaynağı kullanmadan, direkt egzozdan atılan gazların ısısından faydalanılarak kutudaki yiyeceğin sıcak kalması sağlanıyor."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi