Kütahya'da üniversiteliler çizgi film karakterlerini canlandıran kostümlerle yürüdü

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi'nin düzenlediği 'Çizgi Film Festivali' başladı. Üniversite öğrencileri çeşitli yabancı çizgi film karakterlerini canlandıran kostümler giyip kent merkezinde 'Festival Yürüyüşü' gerçekleştirdi.

Kütahya'da üniversiteliler çizgi film karakterlerini canlandıran kostümlerle yürüdü
DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Çizgi Film ve Animasyon Ana Sanat Dalı tarafından 13-15 Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlenen 9'uncu Çizgi Film Festivali nedeniyle birbirinden ilginç kostümler giyen 50 kadar üniversite öğrencisi öğle saatlerinde Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya geldi. 'Festival Yürüyüşü' adı altında gerçekleştirilen yürüyüşte çizgi film karakterlerini canlandıran kıyafetler giyen öğrenciler vatandaşların ilgi odağı oldu. Cumhuriyet Caddesi'nden Valilik önüne kadar yürüyen öğrenciler arasında en çok ilgiyi 'Karayip Korsanları', 'Taş Devri', 'Alaycı Kuş' ve 'Süpürgeli Cadı' karakterleri gördü.
Vatandaşlar, yürüyüş sırasında öğrencilerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Yürüyüş Kütahya Valiliği önünde son buldu.
DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Taşkın İnan, Çizgi Film Festivali'nin geleneksel hale geldiğini söyledi. Festivalin bu yıl 9'uncusunu gerçekleştirdiklerini belirten İnan şöyle konuştu:
"Bugün de festivalimizin açılış günü. Açılış öncesinde öğrencilerimiz kendi hazırladıkları kostümlerle Kütahya halkına Çizgi Film Festivali'ni tanıtmak amacıyla bir yürüyüş gerçekleştirdi. Öğrencilerimiz burada hazırladıkları fantastik kostümleri Kütahya halkına sundu. Festivalde Türkiye'nin çizgi film va animasyon alanındaki en önemli isimlerini buluşturuyoruz. 3 gün boyunca gösterimlerimiz olacak. Bunun yanında sektörün en önemli yapımcıları, çizerleri, tasarımcıları Kütahya'da buluşacak. 3 gün boyunca Kütahya çizgi filme doyacak."

Kaynak: Diyarbakır Söz