Maden şehitleri Soma'da anıldı

Manisa'nın Soma İlçesi'nde, bir yıl önce hayatını kaybeden 301 madenci, Türkiye Devrimci Maden Arama ve İşletme İşçileri Sendikası tarafından anıldı.

Maden şehitleri Soma'da anıldı

Türkiye Devrimci Maden Arama ve İşletme İşçileri Sendikası üyeleri ve madenci ailelerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişi, Soma'da bir yıl önce hayatını kaybeden 301 madenci için anma töreninde buluştu. Cengiz Topel Meydanı'nda düzenlenen törene maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin yakınları da katıldı. Hayatını kaybeden işçilerinin isimlerinin yer aldığı pankart ve kafalarında da işçi baretleriyle törene katılanlar 'Soma'yı unutma unutturma', 'Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz' sloganları attı.
Maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenciden biri olan Kader Yıldırım'ın annesi Elmas Kaya, "1 senedir televizyonlarda bas bas bağırıyorlar 'biz milletin yanındayız' diye. Ölenlerin yanında mı? yarı ölenlerin yanında mı? Yoksa nemrutların yanında mı? Hangi milletin yanında Cumhurbaşkanımız? Hangi milletin yanında Başbakanımız? Suriye'ymiş, Kobani'ymiş. Madem onları savunuyorlar niye oraya gitmemişler. Niye bizim çocuklarımızı yeraltına koymuşlar. Bugün mezarlıkta dediler ki 'size müjde var, iş yerleriniz açılıyor' bunları söyledikleri yerin mezarlık olduğunu unuttular. Evlatlarımızın yerin altında olduklarını unuttular. Bu iş yerine babalar mı yoksa analar mı gidecek. Bizim evlatlarımızı genç yasta yerin altına koydular. Benim oğlum askerde şehit olsaydı 'vatan için' derdim. Ama şimdi bizim evlatlarımız şehit oldu. Ama ne için şehit? Maden patronlarının para hırsı ve zengin olmalarının şehidi. Bu yakışıyor muydu bizim evlatlarımıza. Diyorlar ki üç çocuk, beş çocuk yap biz öldüreceğiz nasıl olsa. Bizde çocuk yapacak hal mi kaldı. Bir tek oğlum vardı onu da elimden aldılar" diye konuştu.

Kaynak: DHA