Madenci yakınları Soma davası için otobüslerle Akhisar'a gitti

Manisa'nın Soma İlçesi'nde 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili olarak açılan ve Ağır Ceza Mahkemesi bulunan Akhisar İlçesi'nde görülen davanın ilk duruşması için, madenci yakınları toplam 5 otobüsle yola çıktı.

Madenci yakınları Soma davası için otobüslerle Akhisar'a gitti
Soma'da geçen yıl 13 Mayıs'ta meydana gelen ve 301 kişinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasıyla ilgili olarak Akhisar'da görülen davayı takip etmek için Soma'da dört kişilik komisyon oluşturan madenci yakınları, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nin yolunu tuttu. Soma Beşyol Mevkisi'ndeki Madenci Heykeli önünde toplanan ölen madencilerin yakınları basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan Soma Sosyal Haklar Derneği Yöneticisi Kamil Kartal, "Soma'da katledilen 301 madencinin davasını takip etmek için Akhisar'a gidiyoruz. Kendi irademizle bu katillerden hesap sorabiliriz. Biliyoruz ki bu katilleri saklayanlar var ve bu nedenle de duruşmaya getirmiyorlar. Katillerin yüzüne bakarak sözlerimizi söylemek istiyoruz. 301 madencinin katledilmesi öyle basit bir şey değil. Devletin, kamu kurumlarının sorululuğu var. Bu sorumların hiçbiri yargı önüne şu ana kadar çıkartılmamıştı. Bugün başlayacak olan davada, yine Adalet Bakanlığı'nın talimatıyla mahkemeye getirilmiyorlar. Bu haklı taleplerimizi Akhisar'da gündeme getireceğiz" dedi.

'11 AYDIR BU GÜNÜ BEKLİYORDUK'

Soma'daki faciada yaşamını yitiren madencilerden Mustafa Kocabaş'ın eşi Nursel Kocabaş da 11 aydır bu günü beklediklerini belirtip, "İlk duruşma günümüz. İnşallah istediğimiz gibi geçecek ve biz bu davanın peşindeyiz. Hiçbir şekilde bırakmayacağız. Sonuna kadar hakkımızı arayacağız" dedi.
Baret takıp, üzerinde, 301 yazısı yer alan ve faciada yaşamını kaybedan madencilerin fotoğrafları bulunan tişörtler giyen madenci yakınları, daha sonra 1'i Manisa Barosu diğerleri Soma Sosyal Haklar Derneği tarafından temin edilen 5 otobüsle Akhisar Ağır Ceza mahkemesi'ndeki duruşmayı takip etmek için yola çıktı.

Bazı madenci yakınları ise kendi araçlarıyla Akhisar'a gitmeyi tercih etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz