Mahallelinin 'Fabrika' İsyanı

Bingöl’ün Genç ilçesinde mahalle yerleşkesinde faaliyet gösteren tuğla fabrikası etrafında koruma duvarı ve ağaçlandırma çalışmasının yapılmasını talep eden mahalle sakinleri, imza kampanyası başlattı.

Mahallelinin 'Fabrika' İsyanı

BİNGÖL - Bingöl’ün Genç ilçesi Kültür Mahallesi yerleşkesinde 1970 yılında kurulan tuğla fabrikasının insan ve çevre sağlığını tehdit ettiğini savunan ve fabrikada ilgili kurumlarca denetimlerin yapılarak, çevresinde insan ve çevre sağlığını tehdit etmeyecek şekilde iyileştirmelerin yapılması gerektiğini belirten mahalle sakinleri, toz ve dumanlardan rahatsız olduklarını söyledi.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Tuğla fabrikasının yol açtığı gürültü ve toz kirliliğinin önlenmesi için defalarca ilgili mercilere müracaatta bulunan mahalle sakinleri, son çareyi imza kampanyası başlatmakta buldu. Mahalle sakinlerinden Mahmut Artan, “Sonuç eğer bir insan sağlığı ise birilerinin ticari ve amaç çıkarları doğrultusunda hareket etmeleri bizim için sıkıntıdır. Bundan dolayı sıfır noktamızda olan tuğla fabrikasının kendi toprağına perde beton çekerek, etrafta tozların yayılmasını engellemek etrafa oksijen yayması için ağaçlandırma çalışması yapılması lazım. Sadece açık ranzalarla önlem almışlar” dedi.

Fabrikanın kapatılmasına karşı olduklarına belirten Artan, “Burada mağduriyet olmasın diyoruz sonuçta burada vatandaş var, çalışan insanlar var, kimsenin ekmeği ile oynamak istemiyoruz. Devletimizin katkısı ile bütçesi ile ya kaldırılmasını, ya önlem alınmasını istiyoruz” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZ HASTALANDI”          

Fabrikanın toz dumanından dolayı çocuğunun astım hastası olduğunu söyleyen Fatma Artan ise, “Bu tozdan etkileniyor sürekli alerji oluyor. Sürekli Diyarbakır’a götürüp getirmek zorunda kalıyorum. Temizlik yaptığımız zaman kömür içeri geliyor. Bunun için ya bu fabrikanın kaldırılmasını istiyoruz veyahut yetkilerimizin bu işe bir çare bulmalarını istiyoruz” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler