Malezyalı öğrenciler hayatlarında ilk kez kar gördüler

Erzurum Atatürk Üniversitesi'nin daveti üzerine Malezya Putra Üniversitesi'nden gelen 15 kız öğrenci, çıktıkları Palandöken'de hayatlarında ilk kez karla karşılaştı. Gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen öğrenciler, kendilerini karın içine attı. Kardan adam yapmaya çalışan ve kartopu oynayan öğrencilerin şaşkınlığı meraklı gözlerle izlendi.

Malezyalı öğrenciler hayatlarında ilk kez kar gördüler

Putra Üniversitesi'nden Prof. Dr. Adem Kılıçman ve Doç. Dr. Nur Azak Senü ile birlikte Fizik, Biyoloji ve Matematik bölümlerinde öğrenim gören 15 Malezyalı öğrenci Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak'ın davetlisi olarak Erzurum'a geldi. Malezya Putra Üniversitesinden bir heyeti Erzurum'da ağırlamaktan mutlu olduklarını vurgulayan Prof. Dr. Hikmet Koçak, Malezya ile hem devlet olarak hem de üniversite olarak pek çok ortaklık içinde bulunduklarını bildirdi. Fen Fakültesine bağlı Fizik, Biyoloji ve Matematik laboratuvarlarında incelemelerde bulunan Malezya heyetine, Atatürk Üniversitesi tanıtıldı. Erzurum'un tarihi ve turistik mekanlarını da gezen öğrenciler, çıktıkları Palandöken Kayak Merkezi'nde ilk kez kar gördüler.
Palandöken'in deniz seviyesinden 2 bin 400 metre yükseklikteki Dedeman Oteli önünde otobüsten inen öğrenciler, koşarak karların içine girdiler. Nisan ayında olmasına rağmen yaklaşık bir metre karın bulunduğu Palandöken'de çocuklar gibi eğlenen öğrenciler, kardan adam yapmaya çalıştılar. Bazıları kartopu oynarken bazıları karlarda yuvarlanarak tadını çıkarttı. Her anı fotoğraflayan öğrencilerin bu şaşkınlığı Palandöken'dekileri şaşırttı. Malezyalı öğrenciler, "Erzurum'u ve halkını çok sevdik. Bize yakın ilgi gösterdiler. Kendimizi hiç yabancı hissetmedik. Üniversite ve şehir merkezini gezdik. Birbirinden lezzetli yemekler yedik. Dağda karı görünce çok heyecanlandık. Hayatımızda ilk kez kar görüyorduk. Hemen dağa çıktık ve karın keyfini çıkardık. Erzurum'u, karını ülkemize döndüğümüzde ailemize ve arkadaşlarımıza anlatacağız" diye konuştular.

Kaynak: DHA