Manisa Ziraat Odası eski Başkanı Sorman son yolculuğuna uğurlandı

Manisa'da, kalp krizinden ölen 61 yaşındaki Nuri Sorman için bugün geniş bir katılımla cenaze töreni düzenlendi. Ziraat Odası Başkanlığı görevini 27 yıl sürdürdükten sonra son seçimde iki oy farkla kaybeden Sorman, Dünya Çiftçiler Günü'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Manisa Ziraat Odası eski Başkanı Sorman son yolculuğuna uğurlandı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı görevini yürüten, evli ve iki çocuk babası Nuri Sorman; dün, Harmandalı Mahallesi'ndeki mısır tarlasında çalışırken traktör üstünde kalp krizi geçirdi. Ambulansla Manisa Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Sorman, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sorman'ın cenazesi bugün Hatuniyet Camii'ne getirildi. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti milletvekilleri Selçuk Özdağ ve Muzaffer Yurttaş, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraklar, Türkiye Sulama Kooperatifleri Genel Başkanı Halis Uysal, AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Partili Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Manisa Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, odanın yönetim kurulu üyeleri, ilçe kaymakamları, çeşitli partilerin milletvekili ile vatandaşların da yer aldığı kalabalık bir topluluk cenaze törenine katıldı. Öğlende kılınan namazda ön safta bir kadının da yer aldığı görüldü. Kılınan cenaze namazının ardından Sorman gözyaşları arasında Kırtık Mezarlığı'nda toprağa verildi. Nuri Sorman'ın eşi Saadet, kızı Melek Sorman ve oğlu Cezmi Sorman taziyeleri kabul etti.

"DEĞERLİ BİR DOSTUMUZU KAYBETTİK" 

TZOB Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Çok değerli bir dostumuzu kaybettik. Uzun yıllar Manisa'da ziraat odası başkanlığı yaptı. Çok başarılı hizmetleri oldu. Manisa çiftçimizin her zaman yanında oldu. Heyecanla çalıştı. Hizmetten çiftçilik yapmaktan zevk duyan bir arkadaşımızdı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nde de çok değerli dostumla uzun yollar çalışma fırsatı buldum. Çok huzurlu ve uyumlu çalıştığım, her zaman çiftçinin menfaatine olan işlerde yanımızda olan her türlü desteği veren bir arkadaşımızdı. Kendisi çiftçiliği de çok seviyordu. Yönetimden ayrılır ayrılmaz hemen tarlasına gelir, traktörün tepesinde çiftçiliğe devam ederdi. Nitekim vefatı da öyle oldu. Çok önemli bir tesadüf. Bugün Dünya Çiftçiler Günü. Dünya Çiftçiler Günü'nde değerli kardeşimizi çiftçiliği seven, çiftçiyi seven değerli arkadaş, dostumuzu toprağa veriyoruz. Her nefis ölümü tadacak. Önemli olan bu dünyada hoş bir seda bırakmak. Yani arkanızda ne bıraktığınız önemli. Nuri Sorman arkadaşımız ve kardeşimiz arkasında hoş bir seda bıraktı. Arkasında hizmet ve eser bıraktı. İyi dostlar bıraktı. Mekanı cennet olsun. Ailesine ve camiamıza başsağlığı ile sabırlar diliyorum. Allah mekanını cennet eylesin" dedi.

Kaynak: DHA