Manisa'da Gençlik Yürüyüşü

Manisa'da Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası kutlamaları, Gençlik Yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşe annesi ile katılan 1.5 yaşındaki Ömer Çetinkaya elindeki bayrak ile ilgi odağı olurken, yürüyüşü gören 71 yaşındaki Şefik Kibarer gözyaşlarını tutamadı.

Manisa'da Gençlik Yürüyüşü

Manisa'da Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası kutlamaları, Manisa 19 Mayıs Stadyumu'nda Gençlik Yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşe Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman, öğrenciler, sporcular ve vatandaşların yanısıra zihinsel ve bedensel engelli öğrenciler de katıldı. Yürüyüşe annesi ile gelen 1.5 yaşındaki Ömer Çetinkaya ilgi odağı oldu. Ömer Çetinkaya, yürüyüş sırasında elindeki bayrağı biran olsun bırakmadı. Yürüyüşün sona erdiği Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlamaları gören 71 yaşındaki Şefik Kibarer, duygulu anlar yaşadı. Gördüğü tablo karşısında ağlayan Şefik Kibarer, gençliğin her zaman milletini sevmesi gerektiğini vurguladı.
Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende ilk olarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Duman'ın yaptığı günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından zihinsel engelli öğrencilerden oluşan folklor ekibinin gösterisi sergilendi. Kolbastı oynayan zihinsel engelli öğrenciler, izleyenlerin beğenisini topladı.

Kaynak: DHA