Mardin'de başhekim yardımcısı hakkında yolsuzluktan suç duyurusu

SES Mardin Şubesi, Nusaybin Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Zinar Özmen hakkında “zimmete para geçirmek” ve "evrakta sahtecilik" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Mardin'de başhekim yardımcısı hakkında yolsuzluktan suç duyurusu

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mardin Şubesi, Nusaybin Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Zinar Özmen hakkında “Görevi kötüye kullanmak”, “Zimmete para geçirmek” ve “Evrakta sahtecilik” suçlarından suç duyurusunda bulundu.

Özmen’in 2022 yılının Kasım ayında nöbet tutmadığı halde kendisine 130 saate varan nöbet yazdırarak, haksız kazanç elde ettiği belirtilen suç duyurusunda, “Son yıllarda ek ödeme, döner sermaye, performans, nöbet ücreti gibi ödemelere bağımlı olarak ücretlendirme politikası, sağlık emekçileri arasındaki iş barışını bozmaktadır. Ayrıca hatalı uygulamalar, kimi personeli kayırmacı yaklaşımlar ve nöbet tutmayan kişilere yapılan ödemeler iş barışını bozduğu gibi kamu zararına da neden olmaktadır" denildi. 

Başvuru dilekçesinde, şu ifadelere yer verildi: "Nöbet tutmadığı halde 2022 yılı Kasım ayında yoğun bakımda 120-130 saat arasında nöbet tuttuğu şeklinde listeler düzenlenerek kendisine haksız yere nöbet ücretinin ödenmesinin sağlandığı bilgisi şubemize iletilmiştir. Kamu zararına neden olan ve iş barışını bozan bu durumla ilgili suç ihbarında bulunma zorunluluğu doğmuştur. Hastanenin kamera kayıtları incelendiğinde, ilgili personelin ifadelerine başvurulduğunda Kasım ayında Zinar Özmen'in nöbet tutmadığı kolaylıkla tespit edilecektir. Zinar Özmen'in nöbet tutmadığı halde nöbet tutmuş gibi resmi evrak düzenleyen görevlilerin kimliğinin tespiti ile Zinar Özmen ve bu kişiler hakkında kamu davasının açılmasını talep etmekteyiz." 

Kaynak: Diyarbakır Söz