Mardin'de "Karar Alan Kadınlar Kararlı Adımlar Projesi" Tanıtım Toplantısı

Töre Cinayetlerini Önleme ve Kadın Potansiyelini Değerlendirme Derneği'nce (TÖRKAD) "Karar Alan Kadınlar Kararlı Adımlar Projesi"nin tanıtım toplantısı düzenledi.

Mardin'de

TÖRKAD Başkanı Zeynep Alkış, Reyhani Kasrı'nda düzenlenen tanıtım toplantında yaptığı konuşmada, AB desteğiyle yürütülecek projenin 26 Mart'ta başladığını söyledi.

Proje kapsamında verilecek eğitimlerle kadınlara rehberlik edebilecek, rol model olabilecek, kadın liderlerin yetişmiş olacağını ifade eden Alkış, şunları söyledi:

TÖRE CİNAYETLERİ

"Kadınlarımız, erkek egemen toplum yapısı içinde, evinden çıkıp sorumluluk almaktan korkan, kendisine sunulana razı olan, hakkını talep etmeyen apolitik ve asosyal bir tavır almıştır. Erkeklerin toplumsal alanlarda bulunmalarını tercih ettiği kadın tiplemesi ise vitrin olarak kullanılabilecek, görüntüsü olan sesi kimliği fikri olmayan kadın tipidir. TÖRKAD olarak çabamız, projemiz aracılığıyla kadınlarımızda, vatandaşlık ve kadın hakları konularında bilinç oluşturmak ve kadınların karar alma süreçlerine aktif katılımını sağlamaktır. Proje kapsamında Mardin'de yaşayan öne çıkmış, kendini nispeten daha iyi ifade eden ve lider özellikleri olan 10 kadın ile sosyal hayattan uzak kalmış kendini ifade edebilecek ortamlara erişemeyen veya erişmekte zorluk çeken 30 kişilik kadın grubu ile projemizi hayata geçireceğiz."

Toplantıya, Ak Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Tabip Günbay, Dernekler İl Müdürü Hüseyin Kurtay ile Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz