Mardinli 4 genç yangında öldü!

Fatih'te pidecide çıkan yangında işyerinde çalışan 4 Mardinli genç yaşamını yitirdi. Cenazeleri İstanbul’dan Mardin’e götürüldü.

Mardinli 4 genç yangında öldü!

İstanbul Fatih ilçesinde 5 katlı binanın giriş katındaki pidecide çıkan yangın faciaya döndü. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, içeride uyuduğu öğrenilen 6 kişiyi yaralı olarak kurtardı. Yaralılardan Mehmet Erboğa, Beşir Erboğa, Abdulkadir Erboğa ve Mehmet Erboğa kaldırıldıkları hastanede yaşamını yitirdi. Mardinli olan ve çalışmak için İstanbul’a gittikleri belirlenen gençlerin cenazeleri Mardin’e götürüldü.

YANGIN ÇIKTI

Korkunç yangın olay önceki gün Silivrikapı Mahallesi Vidin Caddesi'nde bulunan bir pidecide saat 02.30 sıralarında çıktı.  5 katlı binanın giriş katındaki pideciden dumanların yükseldiğini gören mahalle sakinleri, durumu itfaiye, sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi. 

KORKUNÇ OLAY

Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, içeride uyuyan 6 çalışanı da kurtardı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye götürülen yaralılardan Mehmet Erboğa, Beşir Erboğa ve Mehmet Erboğa'nın hayatlarını kaybettikleri öğrenildi. Kısa süre sonra yaralılardan Abdulkadir Erboğa’nın da yaşımını yitirdiği bildirildi. Cenazeler hastane morguna kaldırıldı. Otopsileri yapılan ve akraba oldukları belirlenen Erboğa’ların cenazeleri ailelerine teslim edildi. Memleketleri Mardin'den çalışmak için İstanbul'a gittikleri öğrenilen ve akraba oldukları belirtilen 4 kişinin cenazeleri, yakınları tarafından hastaneden alınarak Mardin'e götürüldü. Bu arada, olayda yaralanan diğer iki kişinin hastanedeki tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz