Marmara Denizi'nde meydana gelen depremi hisseden İstanbulluları korkuttu

Marmara Denizi’nde saat 17.45’te meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki deprem İstanbul’da da hissedildi.

Marmara Denizi'nde meydana gelen depremi hisseden İstanbulluları korkuttu

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre, saat 17.45'te merkez üssü Marmara Denizi olan 4.0 büyüklüğünde yer sarsıntısı gerçekleşti.

Deprem, İstanbul ve çevresinde hissedildi.

AFAD, İstanbul'un yanı sıra çevre il ve ilçedeki birimlerle irtibat kurularak herhangi bir olumsuzluk olup olmadığının araştırıldığını bildirdi.

AFAD'tan yapılan açıklama şöyle;

AFAD–TDVM’den (Türkiye Deprem Veri Merkezi) alınan verilere göre Marmara Denizi’nde 16 Kasımsaat 17.45’te Mw=4.0büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

16Kasım 2015, İstanbul/AFAD–TDVM’den (Türkiye Deprem Veri Merkezi) alınan verilere göre Marmara Denizi’nde, 16 Kasım saat 17.45’te Mw=4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

İlk çözümlemeye göre yer kabuğunun 6.99 km. altında gerçekleşen deprem sonrası  AFAD İstanbul’un yanı sıra çevre il ve ilçelerdeki birimlerle 3G, uydu ve telsiz haberleşmeleri yapılarak herhangi bir ihbarın olup olmadığı tespit ediliyor. Deprem, İstanbul il merkezi ve çevrede hissedildi.

Depremleri, afad.gov.tr ve deprem.gov.tr adreslerinden, 7 gün 24 saat, anlık olarak takip edebilirsiniz. AFAD Deprem Dairesi, her 4 istasyondan 3’ünü işletmekte ve 770’ten fazla deprem gözlem istasyonuyla depremleri çözümlemektedir.

Bölgedeki deprem aktivitesi Başbakanlık AFAD tarafından 7/24 izlenmektedir.     

Kaynak: Diyarbakır Söz