Masum yabancı kadınları fuhuşa sürükleyen fuhuş çetesi operasyon ile çökertildi

İstanbul’un 8 ilçesinde polis ekiplerinin yaptığı eş zamanlı operasyonlarda uluslar arası fuhuş çetesinde bulunan 32 yabancı uyruklu kadın kurtarıldı.

Masum yabancı kadınları fuhuşa sürükleyen fuhuş çetesi operasyon ile çökertildi

Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği'nin, uluslararası fuhuş çetesine yönelik operasyon çalışmaları 5 ay önce gelen bir ihbarla başladı. "Yurt dışından iş vaadiyle getirilen kadınlara zorla fuhuş yaptırıldığı" yönündeki ihbarla harekete geçen polis, yaptığı çalışmalarda, uluslararası bir fuhuş çetesiyle karşılaştı. Çetenin tüm bağlantılarını bulup delillendirmek için mahkeme kararı ile fiziki ve teknik takip kararı alındı.

YABANCI UYRUKLU KADINLARA ZORLA FUHUŞ YAPTIRMIŞLAR

Yapılan takiplerde çetenin tüm bağlantıları ve çalışma yöntemleri ortaya çıkarıldı. Yurt dışından normal bir iş bulup para kazandırma vaadiyle getirdikleri yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları tespit edildi. Çetenin faaliyetlerinin ortaya çıkarılmasının ardından savcılığın talimatı ile İstanbul'da 8 ilçeye eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda 25 çete üyesi gözaltına alınırken, fuhuş amaçlı getirilen 32 yabancı uyruklu kadında kurtarıldı. Kadınlar ifadelerine başvurulmak üzere emniyete getirildi.

İŞ VAADİYLE KANDIRIYORLAR

Şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği'ne getirilerek sorguya alındı. Uluslararası fuhuş çetesinin, kadınları yurt dışından "manken, model" "çocuk bakıcısı" "yaşlı hasta bakıcısı", "hizmetçi" gibi meslek gruplarında çalıştıracaklarını söyleyerek kandırıp getirdikleri belirlendi. Pasaportlarıne el konulan ve boş senet imzalatılarak borçlandırılan kadınların tehditle fuhuş yaptırdıkları öğrenildi. Çetenin yakalanmamak için de 5 yıldızlı oteller ve günlük kiralık evleri kullandırdıkları belirtildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler