Mehmet Işıkoğlu'nun cinayet zanlıları yakalandı

Adana’da ailesi tarafından kayıp olarak aranırken cesedi Karataş İlçesi'nde kuma gömülü olarak bulunan 28 yaşındaki Mehmet Işıkoğlu'nun katil zanlıları olduğu iddia edilen 26 yaşındaki Mehmet Seyran Alp ve 27 yaşındaki Serhat Sukgen, polis tarafından yakalandı.

Mehmet Işıkoğlu'nun cinayet zanlıları yakalandı

Merkez Seyhan İlçesi Gürselpaşa Mahallesi'nde oturan evli ve 1 çocuk babası Mehmet Işıkoğlu, 21 Ocak günü bir arkadaşıyla telefonla görüştükten sonra, birikmiş 7 bin 700 lira parasını alıp evden çıktı. Gece eşini arayıp yolda olduğunu söyleyen Işıkoğlu'ndan bir daha haber alınamadı.

25 Şubat günü Karataş İlçesi'nde kuma gömülü +4 bıçak darbesiyle öldürülmüş bir erkek cesedi bulundu. Cesedin Işıkoğlu'na ait olabileceğinden şüphelenen polis ve jandarma, DNA incelemesi istedi. Yapılan DNA testinde cesedin Işıkoğlu'na ait olduğu belirlendi. Olayın aydınlatılması için Adana Emniyet Müdürlüğü'nde oluşturulan özel ekip, yaptığı soruşturma sonucu cinayet zanlısı olduklarından şüphelenilen  Mehmet Seyran Alp ve Serhat Sukgen'i, merkez Seyhan İlçesi'ndeki evlerine yaptığı baskınla yakaladı. Sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Adana Adli Tıp Birimi'ne getirilen şüphelilerden Sukgen, cinayeti Alp'in işlediğini ve kendisini tehdit ettiği için cesedi beraber gömdüklerini iddia etti.

"OLAYDA İSMİM GEÇMİŞ"

Sağlık kontrolü çıkışında gazetecilere suçunun olmadığı söyleyen Mehmet Seyran Alp, "Suçsuz günahsız yere bizi aldılar. Kimin gömdüğünü bilmiyorum. Kim yaptıysa bulunup alınacak zaten. Bu hükümet bulur. Benim olayda ismim geçmiş. Başka da hiçbir şey yok" dedi.

"BERABER GÖMDÜK"

Serhat Sukgen ise, cinayeti Mehmet Seyran Alp'in işlediğini iddia ederek, "Beni ve ailemi öldürmekle tehdit etti. Korktuğum için tehdit etti. Beraber gömdük. Ben öldürmedim, suçsuzum. Pişmanım" diye konuştu. Şüpheliler, sağlık kontrolunun ardından sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Kaynak: DHA