Mera cinayeti!

Şanlıurfa’ya bağlı Siverek’in Eskihan Mahallesi’nde 6 Ocak günü hayvanlarını otlattığı sırada öldürülen Mehmet Sinan Ortakaya (29) isimli çoban, kardeşi Mahmut Ortakaya'nın ifadesindeki iddiaya göre komşu Dağbaşı Mahallesi'nde yaşayan H.K tarafından mera anlaşmazlığı nedeniyle uzun namlulu silahla öldürüldü. Jandarma henüz zanlıyı yakalayamazken Ortakaya’nın ailesi sosyal medya üzerinden katilin bir an önce yakalanmasını talep etti. Geçtiğimiz Aralık ayından yine Şanlıurfa’da arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan olayda 6 kişi uzun namlulu silahlarla öldürülmüştü.

Mera cinayeti!

Şanlıurfa’da yine arazi ve mera anlaşmazlığı nedeniyle kan aktı. Geçen Aralık ayında arazi anlaşmazlığı nedeniyle yine Şanlıurfa’da yaşanan olayda 6 kişi uzun namlulu silahlarla öldürülmüştü. Benzer bir olay daha Siverek ilçesine bağlı Eskihan Mahallesi’nde yaşandı. Mehmet Sinan Ortakaya (29) isimli köylünün kardeşi Mahmut Ortakaya'nın iddiasına göre koyunlarını otlattığı sırada komşu Dağbaşı köyünde yaşayan H. K. tarafından mera anlaşmazlığı nedeniyle uzun namlulu silahla öldürüldü. Olay sonrası jandarma soruşturma başlatıp zanlıyı yakalama çalışmasını sürdürürken, olayın üzerinden 12 gün geçmesine rağmen zanlı H.K.’nın yakalanamadığı öğrenildi. Öte yandan öldürülen Mehmet Sinan Ortakaya’nın ailesi sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla zanlının adalet önüne çıkarılmasını talep etti.

Zanlı aranırken, olayların daha da büyümesinden endişe eden jandarmanın iki köy çevresinde de yoğun güvenlik önlemleri aldığı bildirildi. Dağbaşı ve Eskihan köyleri arasında yaşanan mera anlaşmazlığının eskilere dayandığı ve bu yüzden iki köy sakinleri arasında tartışmalar ve kimi zamanda silahlı çatışma meydana geldiği ileri sürülüyor.

ABİ ORTAKAYA: ZANLI H.K’YI ELİNDE KALEŞNİKOFLA KAÇTIĞINI GÖRDÜM

Öldürülen Mehmet Sinan Ortakaya’nın abisi Mahmut Ortakaya verdiği ifadede silah sesini duymasının ardından kardeşinin olduğu yere doğru gittiğinde H.K’nın elinde silahla oradan kaçtığını gördüğünü söyledi.

Ortakaya ifadesinde, “Silah sesinin geldiğini duydum. Hemen kardeşimi aradım sesi kötüydü. Bir sıkıntının olup olmadığını sordum. Kardeşim bana H.K beni öldürdü. Yetişin dedi ve telefon sesi kesildi. Ben tepeyi aştığımda önce kardeşimi göremedim. Ancak H.K’nın elinde kaleşnikof marka silahla olay yerinden doğu yönüne doğru kaçtığını gördüm. Kaçtığı istikametin 250-300 metre uzağında biri genç biri de yaşlı kişilerin beklediğini gördüm” dedi.

ZANLI 12 GÜNDÜR YAKALANAMADI

Ortakaya’nın ailesi de olayı duyurup zanlının yakalanması için sosyal medyadan paylaşımlar yapıyor. Maktulün diğer kardeşi Seyfi Ortakaya, twitter hesabından kardeşi adına “Ben Mehmet Sinan Ortakaya, 29 yaşındayım. 2 Kızım bir oğlum var. Çocuklarıma doyamadım. Anneme, babama, eşime doyamadan, katil H.K tarafından vahşice öldürüldüm. Katilim aranızda katilimi bulun” ifadeleri ile  paylaşımda bulunarak zanlının yakalanmasını istedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz