Görüş Bildir

Mersin Baro Başkanı: Karaman olayının takipçisi olacağız

Mersin'in Baro Başkanı Alpay Antmen, Karaman'da yaşandığı öne sürülen çocuk istismarı ile ilgili olaya adı karışan Ensar Vakfı’nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nca kınanmamasına tepki gösterdi.

Mersin Baro Başkanı: Karaman olayının takipçisi olacağız


Antmen, Bakan Ramazanoğlu'na, “Bu kan dondurucu olay kaç kere tekrar edilirse tedbir alınır, yaptırım uygulanır?’ diye sordu. Bu tür açıklamalar sonucu istismarların devam edeceği endişesi içerisinde olduklarını vurgulayan Antmen, şöyle devam etti: 
"Ülke olarak yitip giden canlarımızın acısını hepimiz en derinden hissederek yaşarken ne yazık ki Karaman'dan gelen dehşet verici haber bizleri bir kez daha derin üzüntü içerisinde bırakmıştır."
Bakan'ın açıklamasıyla şok olduklarını anlatan Antmen, "Çorum'da aynı vakfın eski başkanlarından birisinin de 2 çocuğa cinsel istismardan yargılanmış olması, bu vakıflarda gerekli denetimin yapılmadığını görmeniz için yeterli bir veri değil midir? Bu neviden kurumlarda yeterli denetim yapılmaz, önlem alınmaz ise çocuklarımıza yönelik cinsel istismarların devam edeceği endişesi içerisindeyiz. Avukatlık Kanunu 76 ve 95'inci maddeleri gereği barolara verilen yetki ve göreve dayanarak konunun takipçisi olacağımızı  kamuoyu bilgisine saygıyla sunarız" dedi.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi