Mersin Valisi Engelliler Haftası'nda tekerlekli sandayle üzerinde potaya atış yaptı

Engelliler Haftası’nda farkındalık yaratmak amacıyla engelli sporcularla oda ve borsa başkanları arasında oynanan basketbol maçında kazanan dostluk oldu.

Mersin Valisi Engelliler Haftası'nda tekerlekli sandayle üzerinde potaya atış yaptı

Mersin Valisi Özdemir Çakacak’ın da tekerlekli sandalye üzerinden potaya atış yaptığı musabakadaFaik Subaşı, Harun Tanrıverdi, Özlem Panayır, Yıldız Saruhan ve Kerem Erbey’den oluşan Mersin Engelli Spor Kulübü ileMTSO Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) Başkanı Cihat Lokmanoğlu, Mersin Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Abdullah Özdemir, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkanı Sabri Tekli, MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Sağlam ile Türkiye Spor Yazarları Derneği As Başkanı ve Mersin Temsilcisi Ali Adalıoğlu’ndan oluşan karma takım karşılaştı. ValiÇakacak, müsabaka sonrasında yaptığı konuşmada, şöyle dedi:
"Kamu kurumu niteliğindeki meslek odalarımızın başkanlarıyla engellilerimiz arasındaki maçı hep birlikte izledik. Böyle bir maçta olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Engelliler Haftası münasebetiyle düzenlenen etkinliklerin çok güzel bir örneğini izledik. Spor insanların vazgeçilmez tutkusudur. Spor insanları birbirine yaklaştırır, dostluklar oluşturur. Engelli kardeşlerimiz, azim ve kararlılıkla bıkmadan usanmadan antrenmanlarına devam ederek sporda nelerin yapılabileceğini en güzel şekilde bizlere gösterdiler."
Her insanın bir engelli adayı olduğuna dikkat çeken Vali Çakacak,herkesin böyle düşünme ve empati yapma durumunda olduğunu,oda başkanlarının maç yaparken engellilerin nasıl mücadele ettiğini en canlı şekilde gördüklerini söyledi. Çakacak, şöyle konuştu:
"Engelli vatandaşlarımızın topluma kazandırılması ve hiç kimseye muhtaç olmamak hayatlarını devam ettirmeleri amacıyla devletimiz özellikle son yıllarda son derece önemli düzenlemeler yaptı. Sadece Mersin’de 12 bin 300 dolayında engelli evde bakım hizmeti verilmekte olup, ihtiyacı olan engelliye destek olunuyor. Aynı şekilde engelli kardeşlerimizin hem özel hem de kamuda istihdam edilmelerine dönük düzenlemeler getirildi. Kamu kuruluşlarımızda şu an 36 bin engelli vatandaşımız çalışıyor. Yeni alımlar da yapılacak. Engelli kardeşlerimiz kimseden bir şey istemiyor, her zaman söyledikleri bir söz var; ‘Bize acımayın fırsat verin, imkan tanıyın neler yapabileceğimizi gösterelim’ diyorlar."
Konuşmaların ardından şampiyon ve ikinci olan takımlara kupaları ve madalyaları Vali Özdemir Çakacak tarafından verilirken, etkinlik spor salonu girişinde verilen kokteyl ile sona erdi. Engelli vatandaşlarımızla yakından ilgilenen Vali Çakacak, onlarla sohbet edip sorunlarını da dinledi.

Kaynak: DHA