Mersin’de Barış mitingi düzenlendi

Mersin'de Barış Bloku tarafından, 1 Eylül Barış Günü nedeni ile Barış Mitingi düzenledi.

Mersin’de Barış mitingi düzenlendi

Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın yanındaki alanda gerçekleşen mitinge, HDP Mersin Milletvekili Çilem Öz, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Barış Bloku üyeleri ile yaklaşık 2 bin vatandaş katıldı. Mitingde konuşan HDP'li Öz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sert sözlerle eleştirdi. Bir saray uğruna ülkenin yangın yerine çevrildiğini öne süren Öz, şunları söyledi:   

"Biliyorduk ki o, başkan olmayınca aklını yitirecek savaş çıkaracak. Biz onun savaş yapacağını biliyorduk ama o bizim ne kadar direneceğimizi kestirememişti. Birazcık sırtımız eğilse, asla oradan kalkmayacağını biliyoruz. Sırtımızda sana yer yok. Kazandığımız zaferi sana yedirmeyiz. 6 milyon insan bir zafer kazandı. Bu zaferi senin sarayına kurban etmeyiz. Biz ateş çemberinden geçtik, bizde cesaret var ama sende yürek varsa bunun bedelini öder hesabını verirsin''.

CHP'li Atıcı ise, "Son zamanlarda en çok barış kirletildi. Barış adı altında atılan bombaları, dökülen kanları lanetliyorum. Barışmak için yaşamamız gerekiyor, ölmemize gerek yok. Biz yaşarken elimizi uzatırsak, o zaman barış gelir. Savaşı hırsızlar çıkarır, daha fazla zengin olmak için. Ancak savaş yeni hırsızlar yaratır" diye konuştu. Miting, konser etkiliğinden sonra olaysız şekilde sona erdi.

Kaynak: DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz