Mesaj Vurgununa Dikkat

Tüketici Birliği Federasyonu Üyesi Aytaç, vatandaşları dolandırıcılık amacıyla gönderilen mesajlara karşı uyardı

Mesaj Vurgununa Dikkat

Tüketici Birliği Federasyonu Üyesi Mehmet Enver Aytaç, vatandaşları dolandırıcılık amacıyla gönderilen mesajlara karşı uyardı.

Aytaç, yaptığı açıklamada, dolandırıcıların sürekli taktik değiştirdiğini ve vatandaşları tuzağa düşürebilmek için her yolu denemeye çalıştığını söyledi.

Son zamanlarda vatandaşlara dolandırıcılık amaçlı mesajlar gönderildiğini anımsatan Aytaç, şunları kaydetti:

DOLANDIRICILARA DİKKAT

"Vatandaşlarımıza son zamanlarda farklı mesajlar gönderiliyor. Bu mesajlardan biri de mesajın gönderildiği kayıtlı cep telefonlarına gönderilen ve cep telefonunun kayıtlı olmadığı ve kaydın yapılması için mesajda yer alan linkin tıklanması isteğiyle ilgilidir. Vatandaşlarımız bu linki tıkladığında telefonun kontrolü elinden çıkıyor. Bu şekilde birçok farklı mesaj bulunuyor. Vatandaşlarımızın dolandırıcılar tarafından kurumsal firmalar adına gönderilen ve resmi gibi görünen mesajlara karşı duyarlı olması ve mesajlarda yer alan linklerin tıklanmaması ve mesajı alır almaz silmesi gerekiyor."

Aytaç, vatandaşların dolandırıcılıkla ilgili her türlü şüpheyle ilgili kendilerine başvurmalarını beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz